Bianca Florentina Ghelber, finalistă la Tokyo este atleta anului în România

0
694
Bianca Florentina Ghelber, finalistă la Tokyo este atleta anului în România
Bianca Florentina Ghelber și Andreea Ograzeanu

Bianca Florentina Ghelber a fost aleasă cea mai bună atletă a anului la categoria senioare. Sportiva antrenată de Mihaela Melinte şi legitimată la SCM Bacău şi CSA Steaua Bucureşti, a ocupat locul 6 la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Bianca Florentina Ghelber, finalistă la Tokyo  este atleta anului în România

Bianca Florentina Ghelber a fost aleasă cea mai bună atletă a anului de Federaţia Română de Atletism după ce a obţinut în 2021 o medalie de aur la Cupa Europei pe echipe de la Cluj-Napoca, precum şi o medalie de argint la Campionatele Balcanice.

Atleta clasată pe locul şase la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de aruncarea ciocanului, a fost desemnată cel mai bun sportiv al anului și în judeţul Bacău, potrivit clasamentului întocmit de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport (DJST).

La aruncarea ciocanului, Bianca Ghelber a reuşit o aruncare de 71.72 metri, cu care s-a clasat pe locul 7 în grupa B de calificare. Primele aruncări au măsurat 69.78 metri şi 70.80 metri.

Topul din Bacău în 2021 este completat de două halterofile, Cosmina Pană (CSM Bacău) şi Mihaela Valentina Cambei (CSM Oneşti). Cosmina Pană a cucerit în acest an o medalie de argint la Europenele de seniori şi una de argint la Mondialele la nivel sub 20 de ani. Mihaela Valentina Cambei a câştigat o medalie de argint şi una de bronz la Europenele de seniori, precum şi trei medalii de argint la Mondialele de juniori.

Al patrulea în ierarhia băcăuanilor este Denis Mihai (SCM Bacău/lupte greco-romane).
Andrei Ciobanu (SCM Bacău/haltere) este al cincilea sportiv în ierarhie în fața colegilor de la clubul SCM Bacău, luptătoarea Georgiana Antucă, înotătorul Daniel Cristian Martin și atletul Alexandru Soare. Pe locul 9 este Gabriel Bitan (CSM Oneşti/atletism), iar top 10 este încheiat de Elena Adelina Panaet (Ştiinţa Bacău/atletism).

Pe AIMX  citiți aici și despre românul care vrea să doboare recordul național la 6 zile de alergare în SUA!

Autor Ovidiu Pețenghea