Bianca Ivacson a trecut din bazin la catedră. Acum pregateste lucrarea de doctorat

0
1116

Bianca Ivacson a inceput inotul la varsta de 7 ani si tatal ei a facut sport. A fost multipla campioana universitara in proba de 100 metri fluture, dar si cu stafeta. Bianca a facut parte din echipa de arbitraj la fiecare concurs si a lucrat ca instructor de inot (+alte sporturi cand avea posibilitatea). A activat doua veri intr-un summer camp in Abu Dhabi. A predat in Piatra Neamt aproape 4 ani initiere in inot.

Bianca Ivacson detine peste 100 de medalii si diplome si cupe. De la practica a trecut la teorie, preda si pregateste lucrarea de doctorat.

Bianca Ivacson a trecut din bazin la catedră. Acum pregateste lucrarea de doctorat

”Tata a facut box, dar la un nivel de hobby si in perioada aceea mergea la sala. A observat cursurile de natatie pentu copii si m-a inscris. Mama nu a facut sport. Iar performanta am inceput-o in jurul varstei de 13-14 ani. Nu am avut niciodata un model ca sportiv, dar mereu am vrut sa ma intrec pe mine, sa fiu mai buna decat mine si bineinteles, ca adversara. ”

Bianca a inceput perioada de performanta cu Ovidiu Galeata, la Piatra Neamt.

”Cu dansul am castigat primul meu titlu de campioana nationala si am participat la Campionatele Central Europene. Ulterior m-am mutat la Bacau, am inceput facultatea, iar acolo m-am antrenat cu domnul profesor Salgau Silviu, care mi-a fost si profesor la facultate si indrumator pentru lucrarile mele de licenta si disertatie.”

In perioada de la Bacau, Bianca a castigat multe medalii la Campionatele Nationale, atat la individual, cat si in stafeta. S-a remarcat la intreceri pentru cupe din strainatate.

Bianca Ivacson a trecut din bazin la catedră. Acum pregateste lucrarea de doctorat

”Nu pot spune ca am fost o sportiva de top, dar sunt mandra de ceea ce am realizat si am muncit mult pentru ce am avut. Am fost extrem de pasionata de natatie si inca este si va ramane mereu sportul meu de suflet. Din pacate in urma unei accidentari am renuntat. Nu am renuntat sa merg la bazin, dar perioada asta a pandemiei este mai greu sa ai acces daca nu practici acest sport. Momentan sunt profesoara de sport la o scoala gimnaziala. Imi place foarte mult ceea ce fac. Pentru 2021 mi-as dori sa imi reiau cursurile de initiere in inot. Asta va depinde doar de situatia pandemica. Doresc sa reusesc sa construiesc o baza frumoasa pentru lucrarea mea de cercetare la doctorat.”

Pe AIMX aflați aici despre recordul pe care l-a facut inainte de Europene patinatoarea Mihaela Hogas!

Sursa foto Facebook Bianca Ivacson

Autor Ovidiu Pețenghea