Bianca Pascu este sextupla campioana la sabie! Evolutie de exceptie a dinamovistei

393
Bianca Pascu este sextupla campioana la sabie! Evolutie de exceptie a dinamovistei

Bianca Pascu este sextupla campioana consecutiva la sabie. Performanta a fost obtinuta multumita evolutiei in Sala de Scrima „Ana Pascu” din Bucuresti. Rezultatul vine dupa medalia de bronz cucerita la etapa de Cupa Mondiala din Belgia despre care puteti citi aici!

Bianca Pascu este sextupla campioana dupa un concurs in care a trecut in finala de Natalia Bugaevski (CSTA Bucuresti). Sportiva din Republica Moldova a pierdut cu scorul de 15-4.

Ioana Radu (CSM Iasi) a fost intrecuta cu 15-5 in semifinale de Pascu. Andreea Lupu (CSM Iasi) a fost invinsa de Bugaevski cu 15-14, in cealalta semifinala. Sportivele din Iasi au obtinut medaliile de bronz.

Duminica sunt programate intrecerile in proba de sabie feminin pe echipe.

Bianca a trecut peste o perioada dificila a carierei!

„Au fost nopti in care nu dormeam gandindu-ma la ce se intampla cu mine. Nu simteam nicio presiune. Parea ca nu am nicio problema si totusi rezultatele slabe continuau.”-Bianca Pascu

Bianca Pascu si Florin Zalomir s-au inteles la strategia care sa o duca pe sportiva de la Dinamo spre Jocurile Olimpice.

Bianca Pascu este sextupla campioana la sabie! Evolutie de exceptie a dinamovistei„Obiectivele noastre sunt medaliile! E ok sa ajungi cat mai sus in ierarhia Cupei Mondiale dar poti sa te afli pe locul intai pe tablou si sa nu iei medalie in concursuri. Prin prisma medaliilor ascensiunea e facilitata spre topul Mondial”!- antrenor Florin Zalomir

Bianca este constienta de importanta misiunii pe care o are!

„Urmeaza o perioada importanta pentru mine,incepe calificarea pentru Jocurile Olimpice si ma simt pregatita. Imi doresc din tot sufletul o medalie la Campionatele Europene sau la Mondiale fiindca asta ar insemna biletul meu pentru Tokyo 2020!”Bianca Pascu

Dinamo a inceput in forta Nationalele! CS Dinamo Bucureşti a castigat titlul la sabie masculin pe echipe, vineri,  dupa ce a obtinut sase victorii in tot atatea lupte. Tiberiu Dolniceanu (Dinamo) a castigat, joi, proba individuala de sabie. In echipa campioana sunt Madalin Bucur, Tiberiu Dolniceanu, Sorin Eftimie si Iulian Teodosiu!

Sursa Foto: Federatia Romana de Scrima

Autor: Ovidiu Pețenghea