Biatlon si schi fond: start de sezon in Nord cu prezenta romaneasca

1093

Cupa IBU are start de sezon  in Scandinavia, in an olimpic. Miza e mare, orgoliile sunt uriase. La Biatlon presiunea creste.Asteptarile si  sperantele sportivilor care au depus mult efort in pregatire trebuie sa se vada in rezultate.

„Nu este de mirare că sezonul de deschidere in Cupa IBU 1 din Sjusjoen va vedea multe națiuni cu nume cunoscute. Acestea vor folosi primele curse pentru a vedea unde se află în acest moment.” -Ioan Lungociu, antrenor federal la Federatia Romana de schi-biatlon

Echipa Romaniei are la startul de sezon in prima etapa de Cupa IBU 4 sportivi si 4 sportive.

Marius Ungureanu, Pop Iulian, Raul Flore si Gego Hunor, respectiv Piscoran Luminita, Cotrus Larisa, Hajdu Timea si Marton Eniko.

Eva Tofalvi nu a luat startul in aceasta saptamana si nici baietii Cornel Puchianu, Remus Faur, George Buta si Serban Denis. Cei mai buni (4 baieti si 3 fete) vor participa din 26.11 la prima Cupa Mondiala de la Ostersund.

„Sunt bine pregatiti. La baieti avem asteptari mai bune: Cornel , Remus, George si Marius sau Iulian. Si fetele trag tare.Ele mai au de muncit pentru a se califica la JO: Eva, Luminita si Larisa.”-Ioan Lungociu

Baietii sunt calificati la JO! In premiera Romania o sa aiba la JO echipa de stafeta la baieti 4 + 1 rezerva (stafeta de biathlon este formata din 4 componenti). Antrenorii baietilor sunt Garnita Gheorghe, Vasile Gheorghe si la fete Marton Simon si Stoian Gheorghe.

La schi fond actiunea este la Ruka (FINLANDA) in deschiderea Cupei Mondiale a FIS Nordic din 24-26 Noiembrie.
In total, vor fi organizate 6 competitii la Cupa Mondiala de schi fond la Ruka.
24/11/2017 Sprint C 1.4km Ruka Triple
25/11/2017 Interval Start C10km / 15km
26/11/2017 Pursuit F10km / 15km

La start de sezon doar Paul Pepene va fi prezent la aceasta etapa de Cupa Mondiala.El este antrenat de Borca Daniel.

Ceilalti sportivi sunt la pregatire in Livinio si vor intra in competitii cealalta saptamana la Santa Caterina intr-o etapa de cupa Continentala. Este vorba de Petrica Hogiu, Alin Cioanca, Raul Popa, Dartu Valentin, Forica Szabolocs si Rusu Vasile, precum si singura fata Timea Lorincz. Vor participa sigur 2 baieti si o fata, dar mai sunt sanse ca pana pe 21.01 sa se  mai califice 2 baieti si Romania sa participe cu o stafeta si la schi fond.