De la argint in Cupa Mondiala la calificarile pentru Jocurile Olimpice- Flavius Craciun si Marian Gatlan in actiune

872

     La un an de la performanta obtinuta sub tricolor de un echipaj romanesc de perspectiva in concursurile de sanie, Flavius Craciun si Marian Gatlan sunt din nou in actiune in Cupa Mondiala.

In 2016 Flavius si Marian faceau parte din lotul national impreuna cu Andrei Turea si Carmen Manolescu. Sportivii de la Clubul din Sinaia au obtinut medaliile de argint la prima etapa de Cupa Mondiala pentru juniori, in concursul pe echipe! A fost  o premiera pentru sanierii romani in marile competitii internationale. Flavius si colegii sai au reusit anterior un loc 6 la Jocurile Olimpice ale Tineretului din Norvegia.

„Obiectivele noastre in acest an sunt de a ne califica la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud. Eu si colegul meu Marian Gatlan trebuie sa ajungem sa facem un barem de puncte. Calificarea la Jocurile Olimpice depinde si de ceilalti concurenti …”- Flavius Craciun

Pentru Flavius acest sport  a fost promovat in familie prin matusa lui, Corina Dragan.

” Intr-o zi m-a intrebat daca vreau sa merg cu ea la un antrenament pe partia de la Sinaia asta fiind acum multi ani in urma … Si eu am acceptat .. Am vazut care e treaba si asa am ajuns in scest sport …Pot sa-i multumesc pentru aceasta sansa .”

Flavius si Marian concureaza in acest weekend in a doua etapa de Cupa Mondiala din sezon.

 

Concursul este gazduit de Winterberg in Germania, iar Flavius Craciun si Marian Gatlan se intrec alaturi de alte 23 de echipaje la dublu din alte 14 tari.

Autor Ovidiu Petenghea