Bob, rezultat entuziamant. Doi colegi de clasa se pregatesc de Jocurile Olimpice

756

Weekend-ul a inceput cu medalia de bronz castigata de Raluca Stramaturaru la sanie. Rezultatul a fost obtinut in Cupa Natiunilor din SUA, la Lake Placid
Au urmat baietii pe podium. La bob 2. Mihai Cristian Tentea si Ciprian Daroczi au terminat pe locul 3 in etapa a 6-a din Cupa Europei, in Franta (La Plagne).

     Rezultat entuziasmant la bob. „Sunt calificati la Jocurile Olimpice”-  antrenorul Daniel Pacioianu

„Dupa etapa a 6-a din Cupa Europei, Tentea si Daroczi au sanse mari sa mearga la Jocurile Olimpice de la PyeongChang, in Coreea de Sud. In momentul acesta sunt calificati la J.O. Mai sunt insa doua etape si se poate intampla orice in sporturile de iarna.”

 Tentea si Daroczi au fost colegi de scoala din clasa 5-a pana in a 12-a. Au facut atletism impreuna timp de 5 ani in grupa profesoarei Otilia Esanu, la CSM Pitesti. Au devenit campionii Romaniei si au simtit chemarea bobului.  Cristian Tentea a debutat la bob in 2014 si a reusit un loc 4 in proba de monobob la J.O pentru  tineret la Lillehammer 2016. Daroczi Ciprian a debutat anul acesta. Este campionul Romaniei in proba de bob 2 tineret starturi.

„Sunt plecati din 14 octombrie din Romania. Departe de familie , prieteni …si pe langa efortul fizic depus, trebuie sa invete mereu. Ca sa practici acest sport iti trebuie cunostinte de mecanica. Bobul ramane un sport extrem de periculos” – Daniel Pacioianu, antrenor FRBS, legitimat la Clubul Sportiv Muscel pentru aimx.ro

   PARCURS IN CRESCENDO PENTRU CUPLUL DE LA BOB, TENTEA DAROCZI

Tentea reusea la 18 ani sa castige la Lillehammer, in fata a  24 de sportivi.Se califica atunci la JO pentru tineret. In 2015 a avut un parcurs excelent. A obtinut locul 1 și locul 5 la Calgary, Canada, locul 4 și locul 5 Innsbruck, Austria si apoi a castigat la Lillehammer. Port drapelul Romaniei la Jocurile Olimpice pentru tineret, Tentea, a terminat concursul de monobob in careul de asi. Daniel Pacioianu a stabilit tandemul pentru calificare la Jocurile Olimpice din 2018, iar langa Tentea a ajuns Daroczi.

Luna Decembrie a inceput cu un rezultat important chiar de ziua nationala a Romaniei. Mihai Tentea si Ciprian Daroczi au luat start la Konigssee, in Germania, la etapa de Cupa Europei. S-au clasat pe locul 9 din 33 de echipaje! Progresul tandemului Tentea-Daroczi a culminat cu podiumul atins pe partia olimpica din La Plagne (Franta). E locul unde in  Cupa Europei la Bob, echipajul feminin format din Maria Constantin si Florentina Iusco a ocupat locul doi. Mihai Tentea si Ciprian Nicolae Daroczi au obtinut medaliile de bronz, fiind devansati de doua echipaje din Germania.