Bogdan Duca e campion la ciclism montan maraton dupa patru ore jumatate si 70km

174
Bogdan Duca e campion la ciclism montan maraton dupa patru ore jumatate si 70km

Bogdan Duca e pasionat de ciclism montan. Practica si XCO, proba la care in 2018 a obtinut un loc 2 in Cupa Nationala. A fost si vicecampion la Nationale. In acest an la mountain bike maraton campion national este bacauanul Bogdan Duca!

Bogdan Duca e castigator la Triada, o serie de curse renumita pentru dificultatea traseelor si prin valoarea competitorilor.

Bogdan Duca e campion la ciclism montan maraton dupa patru ore jumatate si 70km

Evolutia lui Bogdan a fost una constanta din 2013, atunci cand a participat la primele curse. In 2017 a avut unele probleme de sanatate dar a revenit hotarat sa fie in top. A fost cucerit de Maraton. Cursa de la Geiger pentru Bogdan a fost reper. A concurat la intrecerile de XCO, iar in 2018 a reusit un loc 2 in Cupa Nationala de XCO si un loc 2 la Nationale. Bogdan a concurat la Triada si a castigat. Triada aduce sportivii intr-o serie de curse, printre cele mai titrate, intinse pe tot parcursul sezonului, la Avrig, Paltinis si Porumbacu. Toti  sportivii de la Elite si cei mai buni din tara vin la aceste curse.

”Sezonul 2019 a fost unul bun pentru mine. Am repetat majoritatea rezultatelor din 2018 plus alte cateva, dar tot timpul stiu ca se poate mai bine. Ceea ce imi si propun pentru sezonul urmator. Anul acesta mai am in plan participarea la cateva etape din Cupa Nationala de Ciclocross si Nationalele de Ciclocross. Este o disciplina noua pentru mine dar care ma motiveaza si ma tine in priza pe timpul sezonului rece. Obiectivele pentru anul urmator vor fi cu siguranta altele. Mult mai multe curse in afara granitelor si mai ales curse pe etape. Pe cat posibil fara a neglija obiectivele principale din calendarul intern.”-Bogdan Duca

Pe AIMX puteti citi aici si despre Andrea Miklos care continua seria de plasari in top 3 in acest an la intrecerile atletice internationale

Autor Ovidiu Pețenghea