Bogdan Scarlat mentine traditia: medalii de aur la Nationalele de Inot!

0
1442
Bogdan Scarlat mentine traditia: medalii de aur la Nationalele de Inot!

Bogdan Scarlat s-a transferat de la clubul CSM Pitesti la Dinamo si continua sa stranga medalii la „liber” dupa 11 ani de inot profesionist. Sportivul din Mioveni s-a nascut pe 8 October 1997. Crescut in regimul profesionist pitestean, a trecut in prezent la Dinamo.Din luna februarie s-a antrenat la Bacau cu Alin Artimon, Daniel Martin si Radu Marius. Scarlat a reusit sa castige la „Nationale” trei medalii: aur la 800 si 1500 m. liber si argint la 400 m. liber.

Bogdan Scarlat a vorbit pentru AIMX despre antrenorii care l-au transformat intr-un campion.

„Viorel Ciobanu a fost antrenorul meu pana in 2014, apoi 2 ani jumatate m-am antrenat  in Franta cu Philippe Lucas, fostul antrenor pe care l-a avut Camelia Potec. Din Franta  am plecat in Ungaria iar Gergely Gyurta a facut posibil sa fiu coordonat de antrenorul sau.”

Bogdan Scarlat a fost preluat de Ovidiu Galeru!

„La revenirea in Romania am facut antrenamentele cu Ovidiu Galeru. Acum m-am mutat de la CSM Pitesti la Dinamo. Antrenamentele din Bacau cu Ovidiu Galeru m-au invatat multe lucruri pe care nu le stiam pe tehnica in special.”

Probele de  „liber” sunt favoritele lui Bogdan Scarlat.

„Eu nu sunt un inotator de viteza. Sunt mai scund, mai „patratos” dar la liber ma ajuta anvergura bratelor, forta, tehnica, alunecarea pe apa si rezistenta.”

Obiectivul lui Bogdan Scarlat pentru acest an este sa participe la Campionatele Europene din vara de la Glasgow.

„Ca sa ajung in Scotia baremul este foarte tare si  trebuie sa imbunatatesc timpul meu cu 9 secunde! Trebuie sa ajung la 15 minute si 8 secunde! Eu am facut 15 minute si 17 secunde.”

Ultima sansa  pentru Bogdan Scarlat sa faca baremul este la Internationalele de la Bucuresti, in perioada 24-27 mai.

„La 400 liber nu am sanse.  Particip la aceasta proba ca bonus pentru cate o medalie. Nu am un punctaj  foarte mare la 400m. Ma concentrez pe probele de 800 si de 1.500 m acolo pot face punctaj mai mare”

Autor: Ovidiu Pețenghea