sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăINOTBogdan Zurbagiu inoata 20 de km in Oceanul Indian: "Merg intr-un mediu...

Bogdan Zurbagiu inoata 20 de km in Oceanul Indian: „Merg intr-un mediu necunoscut. Am ceva emotii”

Bogdan Zurbagiu a facut inot de performanta in adolescenta la Dinamo si Steaua. Acum merge la capatul lumii pentru una din cele mai cunoscute competitii de inot in ape libere din Australia: Rottnest Channel Swim. Bogdan Zurbagiu va avea de inotat cel putin 20 de kilometri in Oceanul Indian. Este un mediu familiar pentru Marele ALB. aimx.ro a asistat la ultimul antrenament al lui Bogdan Zurbagiu inainte de a decola spre Perth.

 Bogdan Zurbagiu inoata la Rottnest Channel Swim pe 23 februarie.

Bogdan Zurbagiu a plecat sambata seara spre Australia. Cu o zi inainte a facut ultimul antrenament la bazinul Dinamo, sub supravegherea antrenorului Matei Giurcaneanu. „Trage mai drept! Inoata mai usor ca esti la incalzire”,ii transmite Matei. Apoi continua pentru aimx.ro:”La inceput am lucrat la tehnica. Bogdan a facut niste eforturi incredibile. Isi doreste foarte mult, dar cand e o tehnica deficitara este putin in zadar. La inceput l-am corectat la tehnica, apoi am adaptat antrenamentele in functie de ce concurs si-a ales„.

Matei Giurcaneanu are incredere ca absolventul de cibernetica va face fata in competitie. „Din ounct de vedere fizic este pregatit. Depinde doar de capacitatea lui de concentrare, de curaj si de perseverenta. Atunci cand treci de o anumita durata a efortului incepe greul. Ce trece de 4 ore devine teribil. Trebuie sa reusesti sa stai cu mintea acolo. Il sfatuiesc sa aiba rabdare, sa se bucure si sa nu incerce sa forteze. El este un sportiv amator, cu familie. De asta il apreciez foarte mult. Nu pentru performanta in sine, ci pentru ca a reusit sa integreze sportul intr-o viata de familie. Si nici nu a renuntat la servici pentru pasiunea sa. El trebuie sa fie mai bun ca el, nu decat ceilalti”.

  Bogdan Zurbagiu, inainte de provocarea din Oceanul Indian: „La inceput ai un usor sentiment de panica”

Pentru a se testa cum reactioneaza in prezenta rechinilor Bogdan si-a programat o scufundare printre rechini la acvariul din Perth. „Nu m-am mai intalnit niciodata cu un rechin. Anul trecut o parte din inotatori au fost scosi din apa pentru ca a aparut un mare alb. Sper sa nu am parte de aceasta intalnire. Am zis sa pregatesc totusi si partea psihica. De aceea am ales sa vad cum ma comport in mediul lor si am facut acea programare la acvariu.”

Bogdan vorbeste si de diferenta intre a inota intr-o piscina si a inota in ape libere.„La inceput ai un usor sentiment de panica. Practic nu ai niciun lucru de care sa te poti tine. La aceste evenimente se acorda insa o mare atentie sigurantei sportivilor. Suntem insotiti de echipaje de salvare pentru cazuri urgente. Eu sunt sigur ca voi traversa” a spus Bogdan pentru aimx.ro

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Radu Cristi, Transfier, Rottnest Channel Swim

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE