Sibianul Alexandru Barbu comenteaza evolutia de la Mondialele de Schi Alpin

535
Sibianul Alexandru Barbu comenteaza evolutia de la Mondialele de Schi Alpin

Sibianul Alexandru Barbu a ocupat locul 87 in prima mansa a Slalomului Urias si nu s-a calificat astfel pentru mansa a doua. Timpul lui Alex a fost 1:22.74. Norvegianul Henrik Kristoffersen s-a impus in proba de Slalom Urias, la Campionatele Mondiale de schi alpin programate la Are, in Suedia. Pentru Kristoffersen este prima medalie cucerita de schiorul de 24 de ani la Campionatele Mondiale. TOP 50 Mondial pentru ALEX! Rezultate aici!

Sibianul Alexandru Barbu a comentat de la Are evolutia la Slalom Urias.

„A fost cel mai greu Urias pe care l-am schiat in ultimii ani. Nu sunt fericit de secundele pe care le-am luat. Sunt fericit ca sunt aici, ca am terminat o mansa grea si de abia astept sa schiez Slalom-ul.”-Alexandru Barbu

Ultima cursa la masculin la Mondialele de la Are este cea de slalom, programata duminica.

Norvegianul Henrik Kristoffersen dupa ce a fost pe pozitia a treia dupa prima mansa. Kristoffersen a avut cel mai bun timp cumulat la finalul mansei a doua. Vicecampion mondial este austriacul Marcel Hirscher care a avut un timp cumulat cu două zecimi mai slab fata de Kristoffersen.

Francezul Alexis Pinturault, lider după prima mansa a incheiat pe locul trei, la 42 de sutimi in urma lui Kristoffersen.

Slovaca Petra Vlhova s-a impus la Slalom Urias, la Are. A fost a doua medalie cucerita de Vlhova dupa argintul din proba de combinata alpina. Vlahova a devenit in premiera campioana mondiala! Germanca Viktoria Rebensburg e vicecampioana mondiala de la Slalom Urias. Rebensburg a avut un timp cumulat cu 14 sutimi mai slab fata de cel al slovacei Vlhova. Americanca Mikaela Shiffrin a cucerit a sasea medalie din cariera la Campionatele Mondiale. Mikela a fost medaliata cu bronz la Slalom Urias dupa ce tot la aceasta editie a castigat medalia de aur la Super-G. Fetele au astazi in program concursul de slalom.

Autor: Ovidiu Pețenghea