Boxerii români, izolaţi la domiciliu pentru 14 zile: „Niciunul nu are simptome”

49

Boxerii români care au participat la turneul preolimpic de la Londra au revenit în ţară, însă au fost plasaţi în autoizolare la domiciliu. Competiţia a fost întreruptă din cauza pandemiei de coronavirus, nu înainte însă ca românul Cosmin Gîrleanu să obţină calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Cosmin Gîrleanu, primul boxer român calificat la JO 2020

Boxerii români care au participat la turneul preolimpic de la Londra, întrerupt luni din cauza pandemiei de coronavirus, s-au întors în ţară, însă au intrat în autoizolare la domiciliu.

Niciunul dintre pugilişti nu prezintă însă simptome specifice coronavirusului.

„Toţi sportivii sunt bine. Nu cred că au făcut teste la Londra, dar nu prezintă niciun simptom. Au trimis deja fiecare situaţia la COSR şi la Ministerul Tineretului şi Sportului, adică unde pot fi găsiţi, iar acum completează formularele de la aeroport, pentru că din această seară intră în izolare pentru 14 zile.

Toată delegaţia a venit în seara asta, mai puţin Cristian Filip (cat. 91 kg), care venise deja acasă, el îşi luase bilet individual şi e la Baia Mare de ieri. Iar Eric Tudor (cat. 69 kg), care era cu tatăl său la Londra, a plecat direct în SUA, pentru că acolo locuieşte”, a declarat la revenirea în ţară preşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Cîtea.

Autorităţile române au decis ca toate persoanele care se întorc în ţară din Marea Britanie sunt obligate să se izoleze la domiciliu (în locaţia declarată la intrarea în ţară) pentru o perioadă de 14 zile.

România a participat la turneul de la Londra cu 7 sportivi şi două sportive: Cosmin Gîrleanu (cat. 52 kg), Robert Jitaru (cat. 57 kg), Eric Tudor (cat. 69 kg), Sorin-Mihai Caliniuc (cat. 75 kg), Paul-Andrei Arădoaie (cat. 81 kg), Daniel Burciu (cat. +91 kg), Cristian-Răzvan Filip (cat. 91 kg), Maria Claudia Nechita (cat. 57 kg) şi Cristina Cosma (cat. 60 kg).

Cosmin Gîrleanu s-a calificat la JO 2020 după ce l-a învins la puncte, luni seara, pe azerul Rufat Huseinov, în optimile de finală. Calificarea în sferturile de finală i-a asigurat prezenţa la competiţia de la Tokyo.

Turneul preolimpic de la Londra avea la start 350 de pugilişti şi pugiliste din peste 40 de ţări.

Pe AIMX puteti vedea AICI care este reacţia oficială a UTMB în legătura cu competiţia din luna august.

Credit foto: olympicchannel.com