UTMB are prima reactie oficiala in legatura cu competitia din august

161

Organizatorii UTMB au avut prima comunicare in ceea ce priveste editia din acest an a celei mai importante competitii de alergare montana din lume. Toti participantii au primit un email vineri seara. UTMB ar trebui sa se desfasoare intre 24 si 30 august.

UTMB: „Asa cum voi va angajati sa respectati regulile intr-o cursa, asa si noi avem responsabilitatea de a asculta de deciziile autoritatilor sanitare si de cele ale Guvernului”

9000 de alergatori ar trebui sa participe la una dintre cele 5 mari curse din cadrul UTMB. Multi dintre i-au intrebat pe organizatori despre eventualitatea amanarii competitiei in contextul pandemiei de coronavirus. Vineri seara oficialii UTMB au avut o prima reactie printr-un e-mail.

Asa cum voi va angajati sa respectati regulile intr-o cursa, asa si noi avem responsabilitatea de a asculta de deciziile autoritatilor sanitare si cele ale Guvernului. Ca atare, ramanem foarte atenti la evolutia situatiei si va vom informa imediat in caz de schimbari in ceea ce priveste organizarea evenimentului. Speram sa va vedem pe toti in august!!!

65 de alergatori romani se regasesc pe listele de start in acest an. Cel mai valoros rezultat romanesc la UTMB a fost obtinut de ultramaratonistul Robert Hajnal. El s-a clasat pe locul 2 in cursa „regina” de 170 de kilometri, +10000, in anul 2018. Hajnal a „acoperit” distanta in 21 de ore, 31 de minute si 37 de secunde. Hajnal a abandonat anul trecut, iar Balint Bartha a fost cel mai bine clasat roman: locul 80, cu un timp de 28 de ore, 47 de minute si 8 secunde.

Puteti citi un interviu aimx.ro cu Robert Hajnal, la cateva zile distanta dupa performanta istorica din 2018, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire