Brazilienii cer amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo

160

Comitetul Olimpic Brazilian a solicitat suspendarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din acest an, din cauza pandemiei de coronavirus. Brazilienii au propus ca JO să aibă loc în 2021, în aceeaşi perioadă în care au fost programate în acest an.

Jocurile Olimpice, programate în perioada 24 iulie – 9 august

Sportivii brazilieni sunt îngrijoraţi că nu vor fi pregătiţi pentru a participa la turneele de calificare de dinaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, care ar trebui să se dispute între 24 iulie şi 9 august.

”Ca fost judoka şi antrenor, ştiu că visul oricărui sportiv este de a fi în vârf de formă la Jocurile Olimpice. E clar în acest moment că menţinerea Jocurilor în acest an va împiedica realizarea acestui vis”, a afirmat preşedintele Comitetul Olimpic Brazilian, Paulo Wanderley.

Federaţia spaniolă şi cea americană de atletism au solicitat şi ele în ultimele zile amânarea JO 2020.

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, s-a declarat însă împotriva reprogramării ediţiei de la Tokyo.

”O anulare a JO de vară ar distruge visul olimpic a 11.000 de sportivi din 206 ţări şi ai celor din echipa olimpică a refugiaţilor. O anulare a JO 2020 ar fi soluţia cea mai puţin corectă”, a spus Bach.

CIO s-a confruntat cu numeroase probleme în timp. Ediţiile din 1916, 1940 şi 1944 au fost anulate din cauza celor două războaie mondiale, iar ediţiile Moscova 1980 şi Los Angeles 1984 s-au confruntat cu boicoturi.

Brazilia a găzduit ediţia precedentă a Jocurilor Olimpice, în 2016, la Rio de Janeiro.

Pe AIMX puteti citi aici si despre visul lui Vlăduţ Simionescu înainte de JO de la Tokyo