Visul lui Vladut Simionescu. Reprezentantul Romaniei la Judo vrea la Tokyo

127
Visul lui Vladut Simionescu. Reprezentantul Romaniei la Judo vrea la Tokyo

Visul lui Vladut Simionescu risca sa nu devina realitate din cauza Coronavirusului. Ieseanul este antrenat de Costel Naftica la CS Politehnica Iasi. Aproape de top 10 mondial Vladut face parte in prezent din lotul sportivilor care pot concura la categoria de greutate +100 kilograme la Tokyo

Visul lui Vladut Simionescu este sa concureze la Jocurile Olimpice din Japonia programate incepand cu 24 iulie.

Vladut face un efort sustinut! Se antreneaza in cadru restrans si stie ca examenul decisiv va fi la testul de coronavirus.

Presedintele Comitetului International Olimpic, Thomas Bach, a declarat ca anularea Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo ar „distruge visul olimpic” al sportivilor din intreaga lume.


„O anulare a competitiei ar distruge visul olimpic a 11.000 de sportivi din 206 tari si ai celor din echipa olimpica a refugiatilor. O anulare a Jocurilor Olimpice 2020 ar fi solutia cea mai putin corecta”, a spus Bach pentru postul german de radio SWR

Vladut Simionescu a castigat Openul european in Belgrad in 2017. A obtinut la Europeanul U23medalia de argint in 2011. Vladut are bronz la Europeanul U20 in 2009. In 2015 a castigat European Open in Sofia si a obtinut argint la Grand Prix in Zagreb. E multiplu medaliat la competitiile mondiale de la Bucuresti, Jeju, Zagreb si Abu Dhabi.

Vladut Simionescu a castigat medalia de bronz la Cupa europeana in Bratislava. Vladut are bronze la Grand Prix castigat in Zagreb in 2017, la Haga in 2018 si in Antalya in 2019.

Visul lui Vladut Simionescu. Reprezentantul Romaniei la Judo vrea la Tokyo

CIO este supus unei presiuni din partea unor Comitete olimpice nationale, a unor Federatii internationale si chiar a unor sportivi pentru a amana desfasurarea competitiilor de la Tokyo programate intre 24 iulie – 9 august, in contextul pandemiei de coronavirus.

Pe AIMX puteti citi aici si despre unul dintre cei mai valorosi sportivi romani din istorie: Gheorghe Gruia.

Autor Ovidiu Pețenghea