Bucharest Half Marathon, amânat din cauza pandemiei de COVID-19

0
951

Bucharest Half Marathon a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus, iar organizatorul a anunţat noile date de desfăşurare a competiţiei. Semimaratonul va avea loc pe 5 şi 6 septembrie, la aproape patru luni distanţă de perioada stabilită iniţial, 9-10 mai.

Bucharest Half Marathon rămâne în mai în 2021

Bucharest Running Club, organizatorul celor mai mari curse de alergare stradală din Bucureşti, a anunţat că datele de desfăşurare ale Bucharest Half Marathon vor fi 5 şi 6 septembrie, iar cursa Bucharest FAMILY & 10K se va disputa pe 22 august, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Trecem cu toţii prin momente dificile şi provocări pe care, cu siguranţă, nu le-am anticipat. Suntem conştienţi de responsabilitatea pe care o avem şi de deciziile pe care suntem nevoiţi să le luăm. Astfel, împreună cu sponsorii şi partenerii noştri, considerăm că situaţia actuală nu ne oferă certitudinea desfăşurării primelor noastre două evenimente -Bucharest Half Marathon şi Bucharest Family & 10K – în condiţii de siguranţă, la datele anunţate iniţial (9-10 mai, respectiv 30 mai).

Noile date de desfăşurare vor fi: Bucharest Family & 10K: 22 august, respectiv Bucharest Half Marathon: weekendul 5-6 septembrie. Data de desfăşurare a Bucharest Marathon rămâne neschimbată – weekendul 10-11 octombrie. Suntem convinşi că vom trece cu bine împreună peste această perioadă grea şi ne vom reîntâlni sănătoşi şi mai puternici”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Toate înscrierile efectuate până în prezent rămân valabile pentru cele două evenimente amânate.

În cazul în care noile date de desfăşurare ale competiţiilor organizate de Bucharest Running Club sunt incompatibile cu planurile alergătorilor deja înscrişi, aceştia au posibilitatea transferării taxei către ediţia din 2021 a aceleiaşi curse.

8-9 mai 2021 e perioada desfăşurării Bucharest Half Marathon, iar 29 mai 2021 a Bucharest Family & 10K. Atleţii pot transfera şi taxa de participare către un alt alergător, fără nicio taxă suplimentară de procesare.

Detalii despre participarea atleților români la Campionatul Mondial de alergare montană pe distanțe lungi și scurte de la Villa de Angostura sunt pe AIMX si pe noul site oficial al Federației Române de Atletism: www.fra.ro.