vineri, decembrie 8, 2023
AcasăJOCURILE OLIMPICECalificări pentru Jocurile Olimpice la canotaj în Lucerna

Calificări pentru Jocurile Olimpice la canotaj în Lucerna

Calificări cu succes pentru tricolori în Elveția! Alexandru Chioseaua, Florin-Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoș Aicoboae, Constantin Adam, Florin-Nicolae Arteni-Fîntînariu, Ciprian Huc, Adrian Munteanu au încheiat cursa din finală pe locul 2 și au obținut astfel calificarea mult dorită!

Calificări obținute de echipajele de 8 plus 1 la Jocurile Olimpice. Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Vrînceanu Ioana, Amalia Bereș, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea au încheiat finala pe locul 2 și s-au calificat pentru Tokyo.

În finala cursei preolimpice feminine de 8+1, România a fost cronometrată cu timpul de 06 minunte 15 secunde 27/100, în urma Chinei (06:12.80), dar înaintea Germaniei (06:22.52). Primele două clasate au obţinut biletele pentru Japonia.

La masculin, după o primă jumătate de cursă echilibrată, în care Noua Zeelandă, China şi România au alternat la conducere, echipa Noii Zeelande s-a desprins şi a ocupat primul loc, cu timpul de 05 minute 35 secunde 73/100. România a terminat în 05 minute 36 secunde 92/100. Italia a fost pe trei în 05 minute 43 secunde 91/100.

Mihai Chiruță a terminat pe locul 6 finala în proba de simplu vâsle masculin (M1x) din cadrul Regatei Finale de Calificare Olimpică de la Lucerna.

Adrian Damii, Andrei-Sebastian Cornea, Ioan Prundeanu și Marian-Florian Enache în echipajul de patru vâsle masculin (M4x), a terminat pe locul 4 cursa din finala de la Lucerna.

România are sportivi calificaţi la Tokyo (nominal sau locuri cotă) la 13 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box şi scrimă!

Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate din cauza pandemiei, vor avea loc în condiții speciale, potrivit anunțului făcut de John Coates, vicepreședintele Comitetului Olimpic Internațional.

Potrivit organizatorilor, ediția cu numărul 32 a Jocurilor Olimpice va avea startul pe 23 iulie.

Pe AIMX găsiți aici și imagini de la Campionatul Balcanic de Alergare Montană și declarații de la campioanele României

Autor Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE