Calificările la atletism pentru Jocurile Olimpice, suspendate până spre finalul anului

135

Calificările în probele de atletism pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost suspendate până în decembrie, din cauza pandemiei de coronavirus. Atleţii care au realizat deja baremul de calificare îşi vor păstra biletele pentru JO, care vor avea loc în 2021.

Europenele de la Paris nu vor fi criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice

World Athletics a anunţat suspendarea până în luna decembrie a calificărilor pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate din vara lui 2020 pentru perioada 23 iulie – 8 august a anului viitor din cauza pandemiei de coronavirus.

”Perioada de calificare este suspendată din 6 aprilie până pe 30 noiembrie inclusiv. În această perioadă, rezultatele obţinute la orice competiţie nu vor fi luate în considerare pentru JO de la Tokyo 2020 sau pentru clasamentul mondial”, a informat World Athletics.

Atleţii se pot califica la Jocuri prin realizarea baremului de calificare sau prin redistribuire prin clasamentul mondial, „îngheţat” şi el până la 30 noiembrie. Atleţii care au realizat baremul îşi vor păstra calificarea.

Perioada de calificare s-a deschis în ianuarie şi mai 2019 şi va fi împinsă până la 31 mai (la maraton şi 50 km marş) sau 29 iunie 2021, pentru celelalte probe.

Pandemia de coronavirus a bulversat calendarul sportului-rege al Jocurilor Olimpice. Mondialele de sală de la Nanjing (China) au fost amânate din martie 2020 până în martie 2021, iar Mondialele în aer liber de la Eugene (SUA) au fost reprogramate din 2021 pentru 2022.

Debutul sezonului în aer liber ar trebui să aibă loc în iunie, după amânarea competiţiilor din aprilie şi mai, însă toate competiţiile care se vor organiza înainte de decembrie, inclusiv Europenele de la Paris (25-30 august), nu mai contează pentru calificarea la JO de la Tokyo.

România are în acest moment cinci atleţi calificaţi la Jocurile Olimpice: Florentina Iuşco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime) şi Alin Firfirică (aruncarea discului).

Pe AIMX puteti citi aici si despre rezultatul contestat la Quarantine Backyard Ultra

Credit foto: 9news.com