Record mondial: Cameron Bellamy termină cea mai lungă cursă de înot in ocean din istorie

427

Înotătorul Cameron Bellamy a stabilit un nou record mondial, după ce a terminat cu succes cea mai lungă cursă de înot din istorie – 151,7 km în ocean. Sud africanul a inotat între două insule din Caraibe. În vârstă de 37 de ani, inotatorul a terminat cursa în 56 de ore și 36 de minute. El a înotat din Barbados, din Golful St. Peter, până în insula Santa Lucia. Vemea nu i-a pus nicio piedică. Oceanul nu a fost agitat.

Pe insula Santa Lucia, Bellamy, a fost întâmpinat inclusiv de premierul țării Allen Chastanet.

 Medicii care l-au preluat imediat după ce a ieșit din apă pentru testele obligatorii au declarat că înotătorul era în condiții bune.
De-a lungul traseului, Bellamy a urmat un program strict pentru a se asigura că va termina cursa în cele mai bune condiții.
A băut lichide la fiecare jumătate de oră și a mîncat la fiecare oră, potrivit informațiilor de pe pagina sa de Facebook. Mai mult, și-a acoperit corpul cu o loțiune pe bază de zinc care să-l protejeze de soare și de apa sărată.

Cameron Bellamy a bătut recordul precedent de 124 de km

 Cameron ”Cam” Bellamy a bătut și precedentul record de 124,4 km stabilit de înotătoarea australiană Chloe McCardel. Sportiva a înotat acum cinci ani între două insule din Bahamas, din sudul insulei Eleuthera până în Nassau. Recordul stabilit în 42 de ore fusese recunoscut atunci de Marathon Swimmers Federation. Aceeași organizație ar urma să confirme noul record înregistrat de Bellamy. ”Cam” Bellamy este cunoscut pentru acțiuni de caritate
Sud-africanul nu se află la prima cursă de acest gen. În trecut a înotat în diverse ape ale lumii pentru a strânge bani pentru diverse acțiuni de caritate. Astfel, în 2012 a trecut înot Canalul Mânecii, acum trei ani înotat din Irlanda în Scoția, iar anul trecut a făcut peste 90 de kilometri în jurul insulelor Barbados.
Inclusiv acum banii strânși de pe urma acestei curse fenomenale vor ajunge la diverse organizații din Barbados, dar și la organizația fondată de ”Cam”, care sprijină copiii ce nu reușesc să ajungă la școală.
Inițial, Bellamy a vrut să stabilească acest record pe un alt traseu, între Cuba și Miami, Statele Unite. Planul său a fost însă dat peste cap de refuzul autorităților americane, care nu au permis navei sale de sprijin să intre pe teritoriul american.

SE INTAMPLA ACUM:

Fabuloasa Sarah Thomas este pe cale sa devina primul om de pe pamant care traverseaza de 4 ori consecutiv Canalul Manecii. Americanca a fost diagnosticata cu cancer in luna octombrie a anului trecut. Sarah este la mijlocul Canalul Manecii in drum spre recordul istoric. Detalii ai aici.

Autor: Valentin Chisoceanu