Catalin Sprinceana marcheaza importanta unui Tur care si-a respectat renumele

402
Catalin Sprinceana marcheaza importanta unui Tur care si-a respectat renumele

Catalin Sprinceana marcheaza efortul organizatoric al carui rezultat s-a vazut prin satisfactia comisarului Uniunii Cicliste Internationale. Turul Romaniei a fost un succes si ne asteptam ca rangul in ierarhia Uniunii Cicliste Internationale sa ramana 2.1, la care competitia a ajuns in premiera in acest an.

Catalin Sprinceana marcheaza si dorinta de revansa pe care o are Eduard Grosu. Cel mai bun ciclist de sosea al Romaniei din actuala perioada a terminat in top 3 in trei din cele cinci etape.

”El nu era foarte incantat, si-ar fi dorit o victorie de etapa. Poate si vrea sa-si ia revansa anul viitor. Echipa de organizare vrea sa creasca numarul de etape si inca o etapa de catarare sa apara, poate Transalpina. Eu nu cred ca sunt motive sa ne ingrijoram si cele mai mari sanse sunt ca Turul Romaniei sa ramana la calificativul 2.1 al UCI. Vom aplica in aceasta toamna. Comisarul Uniunii Cicliste Internationale e foarte incantat. A fost pentru prima oara in Romania si a fost incantat de organizare, de peisaje, de competitie.”- Catalin Sprinceana vicepresedinte al Federatiei Romane de Ciclism.

Catalin Sprinceana s-a aflat aproape si de „noul val” de ciclisti. Inainte ca plutonul ia startul in Turul Romaniei, copiii cu varste intre 8 si 15 au participat la Cursa Copiilor.

Micii ciclisti au avut parte si de un atelier de siguranta in trafic. Ei au aflat care sunt regulile pe care trebuie sa le respecte pentru a circula in siguranta pe două roti, pe drumurile tarii.

Catalin Sprinceana marcheaza importanta unui Tur care si-a respectat renumeleUltima etapa din Turul Romaniei a fost castigata de polonezul Stanislaw Aniolkowski. Ciclistul de la CCC Development Team s-a impus si in etapa a doua a competitiei, pe traseul de 176 de kilometri dintre Brasov si Focsani. Specialistul Romaniei la sprint, Eduard Grosu a trecut la finish al doilea.

Premierea celor mai buni trei rutieri ai cursei a fost efectuata de presedintele Federatiei Romane de Ciclism, Eduard Novak, medaliat cu bronz saptamana aceasta la Mondialele de paraciclism de la Emmen in Olanda.

Credit foto Traian Olinici Sports Photographer.