sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăCAMPIONICampioană europeană la Kempo, Oana Alexandra Dolha are 5 medalii în Turcia

Campioană europeană la Kempo, Oana Alexandra Dolha are 5 medalii în Turcia

Campioană europeană la Kempo, Oana Alexandra Dolha a participat în perioada 24 – 30 octombrie, la competiția din Antalya. După 11 lupte grele la diferite probe ea reușit performanța de a obține 5 medalii.

Campioană europeană la Kempo, Oana Alexandra Dolha are și argint la Full Kempo și 3 medalii de bronz la proba de luptă la sol Submission și knockdown la diferite categorii de greutate. 

Sportiva este legitimată la CSM Baia Mare și a fost însoțită în Turcia de sensei Daniel Țura, coordonatorul Secției de kempo din cadrul clubului băimărean. 

Aceste rezultate o onorează pe colega noastră, care a ridicat tricolorul pe cea mai înaltă treaptă a podiumului european. ,,Nu este un sport ușor. Antrenamentele sunt grele, iar luptele la unele probe se termină de multe ori prin T.K.O. sau K.O.”, mărturisește Oana. Text: Batalionul 813 Infanterie.

Kempo este o disciplină de arte marțiale dezvoltată în China în anul 525, de către Daruma Buddha. Părintele kempo-ului este originar din India, însă acesta s-a stabilit ulterior în China, pentru a-i învăța pe oameni această artă a autoapărării, împotriva tuturor celor care atentau la siguranța celor nevinovați. Tot knock-out.ro spune despre Kempo că
dezvoltarea acestui sport s-a petrecut în Japonia, la mijlocului secolului XX. Kempo a fost perfecționat în această perioadă de călugării shaolin, fiind de altfel sportul de contact sinonim cu aceștia. Kempo-ul modern își are originile pe insula niponă Okinawa.  Kempo este un sport de contact care include mai multe discipline de arte marțiale cu origini japoneze, asociate diferitelor perioade și școli care au contribuit la desăvârșirea tehnicilor pe care și astăzi le poți învăța în sala de antrenamente: Shorinji Kempo, Nippon Kempo, Okinawan Kempo, American Kempo. 

Patru sportivi de la CS Crișul Oradea au făcut parte din lotul național al României la Campionatul European de kempo, desfășurat în Antalya (Turcia). În clasamentul pe națiuni, România s-a clasat pe locul 2 din 17 națiuni participante.

La bilanțul României au contribuit și sportivi orădeni antrenați de Tulkos Rómeó, secondat la proba submission de Ioana Hanaș, care au cucerit 5 medalii de aur, 4 de argint și 3 de bronz conform bihon.ro

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE