Campioana olimpica la tineret, Georgeta Popescu s-a lansat in monobob in 2021

90
Campioana olimpica la tineret, Georgeta Popescu s-a lansat in monobob in 2021
Georgeta Popescu, Andrei Robert Nica si Cezar Popescu sursa Facebook

Campioana olimpica la tineret in proba de monobob, Georgeta a terminat pe 6 la Innsbruck intrecerea mondiala din Austria. Canadiencele s-au intrecut pentru victorie. A castigat Melissa Lotholz in fata conationalei Cynthia Appiah. Top trei a fost completat de Karlien Sleper.

Campioana olimpica la tineret, Georgeta Popescu s-a lansat in ianuarie in doua intreceri mondiale la monobob.

La al doilea concurs din Austria, Georgeta a terminat pe 10 în Cupa Europei. A evoluat impreuna cu Antonia Sarbu. Tandemul din Romania a devansat echipaje din Ucraina, Austria, Elvetia si Slovacia. Au castigat germancele Buckwitz si Kwofie in fata conationalelor Lobenstein si Schuessler. Canada a avut trei echipaje care au devansat tandemul din Romania.

Antonia Sârbu, sportiva legitimată la CS Muscel Câmpulung, a facut parte din delegația României prezentă la Jocurilor Olimpice pentru Tineret, Lausanne 2020. Antonia este din comuna Măneciu-Pământeni, județul Prahova.

In urma cu un an marcam premiera! Aur la Monobob pentru campioana Romaniei! Georgeta Popescu a castigat întrecerea de la Jocurile Olimpice pentru tineret din Elvetia. Georgeta a inceput sa practice monobob in urma cu 4 ani!

Georgeta Popescu a intrecut-o pentru titlul olimpic pe slovaca Viktoria Cernanska si pe germanca Celine Harms.

Campioana olimpica la tineret, Georgeta Popescu s-a lansat in monobob in 2021

”Am facut un an atletism, mai exact aruncarea sulitei. In 2017 am fost contactata de domnul Popescu Cezar sa dau probe pentru a incepe un nou sport, bob. Am luat acele probe ce constau in viteza si forta. Iar, dupa nici o saptamana am plecat in Austria pe gheata la scoala de pilotaj. In vara anului 2017 dupa alte probe am intrat in lotul national de monobob pentru a reprezenta Romania la Jocurile Olimpice de Tineret din 2020.”-Georgeta Popescu

Georgeta Popescu a devenit campioana nationala la monobob atat vara cat si iarna in 2017.
In 2018 Georgeta a fost vicecampioana nationala vara. Iarna si-a aparat titlul de campioana.
In 2019 Georgeta, din nou a devenit campioana de vara. Georgeta a obtinut o medalie de aur si una de bronz in Lillehammer, Norvegia. Georgeta Popescu a castigat si o medalie de aur si una de argint in Konigssee, Germania.

Pe AIMX aflați aici mai multe vești din sporturile de iarnă!

Autor Ovidiu Pețenghea