Campioanele europene la canotaj vorbesc dupa succesul de la Lucerna

0
1148
Campioanele europene la canotaj vorbesc dupa succesul de la Lucerna

Campioanele europene Cristina-Georgiana Popescu, Amalia Bereş, Mădălina-Gabriela Caşu, Roxana Parascanu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana Anghel, Daniela Druncea au apărat titlul continental. România a cucerit şase medalii, una de aur, patru de argint şi una de bronz la Campionatele Europene de canotaj de la Lucerna, în Elveţia.

Campioane europene, reprezentantele Romaniei au vorbit pentru AIMX!

Beatrice Madalina Parfenie: „Campionatul acesta European pentru noi a venit cu o surpriza minunata. Desi suntem o echipa tanara si nou formata! Am reusit sa stralucim! A fost o cursa exceptionala, am trait niste emotii greu de descris in cuvinte. Am luptat cu toate „armele” si am reusit sa ne indeplinim visul.”

Campioanele europene continua campania cu multa ambitie si dorinta spre Cupa Mondiala de la Poznan. Fetele se gandesc deja la Campionatul Mondial si spera sa se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

Roxana Iuliana Anghel: „Am plecat cu incredere in noi si in forta noastra dupa pregatirea pe care am facut-o. Chiar daca suntem un echipaj tanar nu ne-a oprit nimic! Ne-am intrecut intr-o cursa frumoasa cu sportivele din celelalte tari .”

Roxana Iuliana Anghel a laudat-o pe Daniela Druncea!

„Carmacita noastra a avut un rol foarte important. Ne-a incurajat si a fost alaturi de noi pana la ultima sutime.  A tras si ea cat de tare a putut pentru a putea face auzit imnul Romaniei în Elveția!”-Roxana Iuliana Anghel

Iuliana Popa a vorbit despre emotiile pe care le-a depasit in cursa spre titlul continental!

„A fost un campionat plin de emoții ! Suntem un echipaj foarte tanar. Am mai ramas doar doua sportive si carmacita, din barca de anul trecut…6 sunt noi! In prima zi cand am avut cursa demonstrativa pentru culoar a fost si prima cursa de 2000 de metri trasa in formula aceasta. Am abordat-o putin gresit dar ne-am dat seama unde am gresit. Am stiut ce sa corectam pentru cursa finala. Ca drept dovada am reusit sa castigam!”-Iuliana Popa

Campioanele europene Madalina Casu si Daniela Druncea au tras concluziile!

Madalina Casu: „A fost o cursa frumoasa! Am avut fiecare același obiectiv și nu am renunțat. Am făcut in cursa ceea ce am antrenat acasă.”

Daniela Druncea: „Pentru noi , echipa de 8+1 a fost una din cele mai frumoase competiții dintre toate cele pe care le-am avut . Ne-am bătut cu echipe care erau medaliate anii trecuti la campionatele cele mai importante. Determinarea si hotărârea echipei au făcut sa câștigam și acest Campionat. Fiecare sportiva din echipa noastră și-a dorit foarte mult ca acest echipaj sa rămână medaliat așa cum a fost obisnuit, cu AUR! Iar eu sunt cea mai norocoasa pentru faptul ca la fiecare campionat am ocazia sa carmesc echipe extrem de talentate, valoroase și muncitoare ! Echipa de acum a fost una tânăra , iar in finala fiecare a arătat tot ce era mai bun!”

Pe AIMX.RO puteti citi aici despre stafeta de copii care va incerca traversarea inot a Canalului Manecii

Autor: Ovidiu Pețenghea