Romania va avea o stafeta de copii care va incerca traversarea inot a Canalului Manecii

599

Romania va avea in premiera o stafeta de copii care va incerca traversarea inot a Canalului Manecii. Este o certitudine! Paul Georgescu a definitivat componenta stafetei. Asta dupa antrenamentul-test ce s-a desfasurat in Marea Neagra la sfarsitul saptamanii trecute in dreptul plajelor din 2 Mai si Vama Veche. Si cele mai mici componente ale stafetei au rezistat. „Am avut conditii care au simulat aproape perfect ceea ce ne asteapta in Canalul Manecii” a declarat Paul pentru aimx.ro.

Romania va duce in Canalul Manecii, la sfarsitul verii, o stafeta formata din 6 persoane: 4 copii si doi adulti

Romania stafeta copii Canalul ManeciiPaul Georgescu a definitivat componenta stafetei Romaniei care va incerca sa realizeze o premiera pentru tara noastra. Cei 4 copii sunt: Anton Zamfir (16 ani), Alice Perjoiu (16 ani), Andreea Albu (13 ani) si Ana Nanau (12 ani). Ultimele doua fete au trecut testul de rezistenta la sfarsitul saptamanii. Au inotat fara costum de neopren in Marea Neagra la o temperatura a apei de 16 grade.”Cu o zi inainte mezinele stafetei au participat si la proba de inot din cadrul triatlonului Fara Asfalt (800 de metri). Eu sunt increzator ca vom reusi aceasta traversare. Sunt bucuros ca fetele au trecut cu bine testul. Si au rezistat atat frigului, cat si timpului pe care l-au avut de inotat (aproximativ 2 ore). Este important ca au inotat fara frica. Fara frica de ceea ce e sub ele, fara emotii ca sunt in ape libere…Ana a mai tremurat putin cand a iesit din apa, dar e un tremur normal”, a declarat Paul pentru aimx.ro.

Copiii su fost supravegheati din 3 barci pe toata durata inotului desfasurat in largul plajelor 2 MAI si Vama Veche. In Canalul Manecii fiecare membru al stafetei va inota cate o ora. Iar alte 5 se va reface. Daca unul dintre componentii stafetei este descalificat sau se accidenteaza stafeta este anulata.  „Pe tot parcursul testului am avut parte de conditii similare celor din Canalul Manecii: valuri, soare, nori, au inotat si impotriva, dar si cu curentul, curenti calzi, reci… S-au simulat conditiile perfecte…Am schimbat directia de inot astfel incat valurile sa-i loveasca si din fata, dar si sa-i impinga…”

Distanta in linie drepta dintre Dover (Anglia) si Pas de Calais (Franta) este de 34 de kilometri. Paul Georgescu a traversat Canalul Manecii pe 14 septembrie 2016 in 13 ore şi 36 de minute

Romania stafeta copii Canalul ManeciiPentru ca in componenta sunt doi inotatori cu varste sub 16 ani stafeta trebuie sa aiba si doi adulti. Acestia vor fi chiar antrenorul copiilor, Paul Georgescu si Sergiu Deznan, 26 de ani, fost inotator, coleg cu Paul la clubul Delfinul Bucuresti.

Perioada in care stafeta Romaniei este programata pentru traversarea Canalului Manecii e 29 august – 5 septembrie. „Voi continua antrenamentele. O data la 2 saptamani vrem sa mergem sa inoate intr-un lac cu o temperatura scazuta a apei. Este important sa li se para ca inoata intr-o apa normala, sa nu simta niciun fel de disconfort”, a mai spus Paul.

Campion Mondial de Inot in Ape Inghetate in proba de 500 de metri in aceasta iarna la Murmansk, Rusia, Paul are cu cine se mandri si in familie. La doar 9 ani fiul sau, Andrei Georgescu (foto), a inotat fara costum de neopren proba de 800 de metri din cadrul triatlonului Fara Afalt. Andrei a inotat timp de jumatate de ora, a fost cel mai tanar concurent si a iesit din apa fara a se resimti din cauza efortului sau a temperaturii scazute a apei.

VIDEO: Testul sustinut de componentii stafetei „ROMANIA” in Marea Neagra 

https://www.youtube.com/watch?v=NQ9ssFgBb7A

Tot pe aimx.ro aflati ultimele informatii + VIDEO despre Campionatul Mondial de Ultramaraton Montan, AICI !!!

Autor: Vlad Lucian Arhire