Campion in sala, muncitor pe santier. Exemplu in Germania, uitat in Romania!

0
945
Campion in sala, muncitor pe santier. Exemplu in Germania, uitat in Romania!

Campion in sala, Ion ”Johnny” Panait a fost premiat la toate categoriile de varsta. In 2008 a participat la Jocurile Olimpice Beijing, 2008 si Rio 2016. In 2012 a hotarat impreuna cu sotia sa plece in Germania. La clubul din Germania este apreciat. Este veteranul clubului si copiii sunt foarte bucurosi cand il vad la antrenament si in concursuri.

Campion in sala,  ”Johnny” Panait  merge dimineata la lucru, pe santier. Seara, de la 20 la 22 merge la antrenament. Este foarte greu. Dupa o zi de munca fizica trebuie sa lupte cu sportivi care sunt mai tineri cu 10 sau chiar 15 ani.

Campion in sala, Panait este apreciat in Germania, in comunitate, pentru ca de 13 ani lupta acolo si e recunoscut.

Campion in sala, muncitor pe santier. Exemplu in Germania, uitat in Romania!”Antrenorul este foarte bucuros ca am ales sa raman la echipa. Il mai ajut cu antrenamentele cand nu poate el sa vina. Atat timp cat o sa fiu sanatos voi lupta inca 10 ani. Anul acesta m-am luptat la echipa a doua. Echipa mea s-a rupt de campionatul german. Au facut o liga privata unde sunt si 5 echipe foarte puternice. In liga asta sunt numai sportivi de top: rusi, georgieni, cubanezi, medaliati olimpici, mondiali, europeni. Dupa Jocurile Olimpice m-am intors in Germania. Am continuat sa lupt pentru echipa mea de club Svgermania 04 Weingarten. Aici la echipa sunt cel mai vechi sportiv. Anul trecut am iesit vicecampion cu echipa.”– Ion ”Johnny” Panait

Ion Panait a crescut la un centru de plasament, a luptat pentru supravietuire, a castigat medalii si mai ales respect in Germania. Lupta si la varsta de 38 de ani! Fetita lui ”Johnny” joaca handbal și sotia lui antrenează echipa de copii a clubului unde activeaza Ion Panait! A reprezentat Romania si la Jocurile Olimpice de la Rio. Regretul cel mai mare este ca nu a fost sustinut in tara unde putea sa mai aduca multe medalii, Romania!.

”Pacat ca am ramas cu un gust amar dupa Jocurile Olimpice unde multa lume a profitat dupa calificare mea. Ma refer la fostul primar de la Bușteni si acum senator de Prahova, Emanoil Savin. Mi-a promis un apartament si din pacate nu am primit nimic. Dar asta este viata, asta este Romania. Am ramas doar cu titlul de cetatean de onoare al orasului Busteni”-Ion ”Johnny” Panait

Panait a inceput luptele in 1990 la casa de copii din Busteni sub indrumarea antrenorului Mirel Stanciulescu. A fost de doua ori vicecampion european in 2008 si 2010. A fost la doua editii la Jocurile Olimpice in 2008 si 2016. In 2012 a renuntat la visul olimpic si a plecat in Germania. Nu putea sa se descurce din salariul de subofiter la Dinamo.

Despre cum s-a maturizat Panait la doar 8 ani, la un centru de plasament, cum a luptat pentru supravietuire puteti citi pe AIMX in articolul postat AICI!

Autor: Ovidiu Pețenghea