Maria Mihalache de la aurul castigat in februarie la bursa in atletism

363
Maria Mihalache de la aurul castigat in februarie la bursa in atletism

Maria Mihalache are 9 ani de atletism. A castigat prima cursa din an in proba de 60 de metri la  Campionatul National in sala pentru juniori 1. Sportiva legitimata la CS Olimpia Bucuresti a terminat finala cu timpul de 7.73. Pe locul doi a terminat Andreea Larisa Ferenț (CSS Reșița/CSU Reșița) – 7.85. A treia a fost Andreea Mihaela Caracuda (LPS Brăila/CSM Onești) – 7.87.

Maria Mihalache a fost inclusa in lotul olimpic de perspectiva si va primi o bursa pentru pregatire, din partea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.

”Am inceput atletismul cand parintii mei au vazut ca ma intreceam in parc cu fratele meu. Desi e mai mare decat mine cu 3 ani, il intreceam mereu. Aveam 7 ani, terminasem clasa 1 cand m-am apucat de atletism. Antrenorul meu este Baloi Mihaita, care m-a sustinut mereu. Acest an a fost unul foarte productiv. Ultimul concurs a fost Campionatul National de Seniori sustinut la Pitesti unde am iesit campioana nationala la stafeta feminina de 4×100. Am fost in ultimul schimb si am castigat medalia de bronz la 100m. Am facut un nou record de 11,86.’Maria Mihalache

Cele mai bune rezultate ale Mariei au fost anul acesta: o medalie la seniori in primul an de juniori 2. A obtinut al 4-lea timp european la 100m. Maria a devenit campioana nationala la juniori si juniori 2.

”Cel mai greu concurs mi s-a parut la Festivalul Olimpic de anul acesta , datorita emotiilor, in rest a fost un concurs foarte frumos.”-Maria Mihalache

Cele mai bune rezultate personale ale Mariei sunt la 100m -11,86s si la 60m -7,71s!

Urmatoarele concursuri pentru Maria Mihalache sunt in 2020. Are ca obiectiv selectia pentru Balcaniada de sala de juniori 1.

”Obiectivele mele din anul urmator sunt de a lua medalie la Campionatul European de juniori 1 si record national la juniori 2 atat in sala la 60, cat si la 100m in sezonul de vara. Imi propun sa ies multipla campioana nationala!”Maria Mihalache

Pe AIMX puteti citi despre campionul la lupte care lucreaza inainte de antrenamente pe santier, in Germania! Articolul este AICI!

Autor: Ovidiu Pețenghea