Campionatele Europene de atletism, anulate din cauza COVID-19

0
609

Decizie drastică luată de francezi în contextul pandemiei de coronavirus. Campionatele Europene de atletism de la Paris, programate în luna august, au fost anulate. Campionatele Mondiale de anul viitor, de la Eugene, au fost amânate deja cu un an, după ce Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost mutate din 2020 în 2021.

Prima ediţie anulată din istoria Campionatelor Europene de atletism

Campionatele Europene de atletism de la Paris, care trebuiau să aibă loc între 25 şi 30 august, au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus, au anunţat organizatorii competiţiei din capitala Franţei.

”Ne-am luptat până în ultima clipă pentru a menţine această competiţie, am explorat şi cea mai mică oportunitate, dar în cele din urmă am decis să anulăm Campionatele Europene de atletism”, a declarat Jean Garcia, preşedintele Comitetului de organizare.

”Decizia de anulare a fost determinată de pandemia de coronavirus şi de riscurile asociate ale situaţiei actuale, care sunt departe de a fi sub control, precum şi de faptul că adunările publice sunt interzise în Franţa”, a anunţat Federaţia europeană într-un comunicat.

”Speram ca în aceste vremuri tulburi să le oferim atleţilor europeni un eveniment major spre finalul verii. Din nefericire, am fost informaţi de către comitetul local de organizare şi de Federaţia franceză de atletism că, după discuţii cu autorităţile franceze, nu mai pot organiza campionatele în luna august”, a spus şi preşedintele interimar al forului continental, bulgarul Dobromir Karamarinov.

Competiţia a fost anulată după recomandările comisiei medicale a federaţiei franceze de atletism şi ale autorităţilor.

Campionatele Mondiale de atletism, programate la Eugene (SUA), în 2021, au fost deja amânate cu un an, până în 2022, după ce şi Jocurile Olimpice de la Tokyo, care ar fi trebuit să aibă loc în acest an, au fost amânate până în 2021 din cauza pandemiei de coronavirus.

Şi alte etape din Diamond League au fost amânate

Şi reuniunile atletice din cadrul circuitului Diamond League, programate la Eugene şi Paris, au fost amânate, în timp ce etapa de la Oslo se va derula ca o „competiţie alternativă” din cauza pandemiei de COVID-19.

Evenimentele de le Eugene şi Paris urmau să aibă loc pe 7, respectiv 13 iunie, în timp ce reuniunea de la Oslo este prevăzută pentru 11 iunie, urmând să se desfăşoare „conform regulamentului norvegian referitor la coronavirus”.

Pentru competiţia de la Oslo s-a renunţat la formatul convenţional al competiţiei. Atleţii vor participa la un eveniment de o oră, respectând protocoalele referitoare la distanţarea socială şi celelalte reglementări norvegiene pentru combaterea răspândirii coronavirusului. Responsabilii au precizat că programul complet urmează să fie confirmat, sub rezerva modificărilor ulterioare.

Următoarele reuniuni din cadrul Diamond League urmează să se desfăşoare la Londra, pe 4 iulie, şi Monaco, pe 10 iulie.

Etapele de la Stockholm, Napoli şi Rabat, prevăzute pentru luna mai, au fost amânate luna trecută, la fel ca şi reuniunile de la Doha şi din China.

Tot pe aimx.ro poti citi si ce a spus ministrul Sportului din Franta, Roxana Maracineanu, aici

Credit foto: eurosport.co.uk

Autor: Ciprian Constantin