Roxana Maracineanu:”Sportul nu este o prioritate in societatea noastra”

135

Ministrul Sportului din Franta, Roxana Maracineanu, a facut mai multe declararii despre reluarea competitiilor sportive in contextul pandemiei de coronavirus. „Ceea ce este sigur e ca sportul nu va fi o prioritate in societatea noastra” este una dintre declaratiile fostei inotatoare care a starnit multe reactii negative in Hexagon. Roxana Maracineanu s-a nascut in Romania, la Bucuresti, dar in 1984 a emigrat in Franta dupa ce familia ei s-a mutat acolo. Roxana a practicat gimnastica in copilarie, apoi s-a reorientat pe natatie. Este campioana europeana, mondiala si medaliata cu argint la Jocurile Olimpice de la Sydney. In toate competitiile a reprezentat Franta.

Relaxarea masurilor in Franta au dat sperante sportivilor profesionisti si amatori ca si competitiile ar putea fi reluate curand

Ministru al Sportului din septembrie 2018, Roxana Maracineanu a fost transanta in privinta revenirii „la o viata normala” in sport. Cel mai optimist scenariu pentru reluarea competitiilor este jumatatea lunii iunie. Exista posibilitatea ca actualul sezon sa fie chiar anulat, iar campionatele sa se reia in luna septembrie.

Roxana Maracineanu, argint, Jocurile Olimpice de la Sidney

” Toate evenimentele care pot fi reluate vor avea loc oricum cu porţile închise sau cu restricţii foarte stricte. Aceasta este singura modalitate prin care sportul profesionist şi cel amator vor supravieţui, până la noi ordine. Va trebui sa ne reinventam, sa ne imaginam sportul de maine”

Roxana Maracineanu: „Nu va fi sfarsitul lumii”

Doua competitii „uriase”, Roland Garros si Turul Frantei, au fost reprogramate pentru 20 septembrie – 4 octombrie, respectiv 29 august – 20 septembrie. Dar nici aceste date nu sunt sigure.

„Dacă acest lucru nu este posibil, nu va fi sfârşitul lumii” a spus Roxana Maracineanu care a continuat: „Cert este că sportul nu va fi o prioritate în societatea noastră. Nu este o prioritate astăzi în deciziile luate de guvern”.

Si intreaga suflare a alergarii montane „tremura” pentru desfasurarea Ultra Trail du Mont Blanc, concurs cu 10 mii de concurenti la start si care este programat la finalul lunii august. Tot Roxana Maracineanu a declarat ca in acest moment activitatile de mare anvergura sunt suspendate pana la jumatatea lunii iulie, dar ca restrictiile s-ar putea extinde pana in septembrie sau chiar pana la aparitia unui vaccin.

UPDATE: „Întotdeauna am fost convinsă că sportul are un rol major în societatea noastră. Această convingere este consolidată de criză.”

In urma valului urias de reactii negative starnite de declaratiile sale, Roxana Maracineanu, a revenit joi dupa amiaza cu un mesaj pe pagina sa de facebook: „Dintre toate problemele cu care societatea noastră se confruntă, desigur, reluarea sportului este un subiect major. Lucrez la asta zilnic de săptămâni întregi. Dar prioritatea rămâne sănătatea.

Roxana Maracineanu impreuna cu presedintele Frantei Emmanuel Macron si Prima Doamna

Din prima zi, Ministerul Sporturilor a fost mobilizat de guvern pentru a asista sportivii în criză. Reinceperea sporturilor, a evenimentelor, deschiderea cluburilor, recuperarea sectorului cât mai curând posibil și cât mai bine este preocuparea mea.

Întotdeauna am fost convinsă că sportul are un rol major în societatea noastră. Această convingere este consolidată de criză.

Reluarea sportului este esențială pentru ca viața să se întoarcă. Dar să rămânem lucizi și răbdători. Astăzi, prioritatea noastră este sănătatea francezilor.

Tot pe aimx.ro poti citi si despre saltul fantastic al unui inotator roman, aici.