Campionatele Mondiale de atletism in sala: reactii din Birmingham!

0
1218
Campionatele Mondiale de atletism in sala: reactii din Birmingham!

Campionatele Mondiale de atletism in sala au adus pentru Andreea Panturoiu un nou rezultat personal de referinta. Reprezentanta Romaniei la triplu salt a reusit la Birmingham o saritura de 14.33m. Andreea Elena a mai reusit si in sala si in aer liber aceasta performanta( la Bucuresti, in februarie, anul trecut si in 2016 in aer liber la Pitesti +1vant). Cel mai bun rezultat al Andreei a adus-o aproape de podiumul mondial in Marea Britanie.

Campionatele Mondiale de atletism in sala au oferit o intrecere tare la proba Andreei Panturoiu!

„A fost un concurs frumos, plin cu de toate. Am avut putine emotii pentru ca, din cauza unor probleme la tendoane si genunchi, nu m-am antrenat cum trebuie si nu stiam exact ce o sa iasa. De aceea pur si simplu nu m-a interesat ce fac adversarele mele. Am vrut doar sa sar bine si sa fiu multumita. A fost o atmosfera frumoasa! Imi doream o medalie! Am avut si sustinatori romani in tribuna. Cineva de undeva, la fiecare saritura striga „hai Elena”! Nu stiu cine era dar ii multumesc pentru sustinere. Pista a fost foarte buna si cred ca ne-a a ajutat.” -Andreea Elena Panturoiu

Rojas din Venezuela a castigat cu 14.63! Williams cu 14,48m. (Jamaica) si Peleteiro cu 14.40m. (Spania) au facut si ele „Personal Best” intr-o intrecere stransa.

Campionatele Mondiale de atletism in sala la 60m. garduri cu Anamaria Nesteriuc debutanta la un asemenea eveniment.

„A fost un concurs greu, cu adversare puternice. Am fost coplesita de emotii si nu am reusit sa trec peste ele cum mi-as fi dorit. Sunt sigura ca aceasta experienta ma va ajuta la competitile urmatoare.” 

Anamaria Nesteriuc a incheiat a 7-a seria de calificari, cu 8.32. Americanca Harrison a castigat cu record 7,70 CR.

Campionatele Mondiale de atletism in sala cu o demonstratie de forta la 3000 m.!

Klosterhalfen a condus o treime din  cursa, dar pe ultima mie, atleta care a stabilit in acest sezon cea mai buna performanta mondiala, etiopianca Genzebe Dibaba s-a impus cu  8:45,05. Claudia Bobocea  a sosit a 13-a, cu 9:23,70. 

„Se intampla uneori in viata, sa existe un moment in care destinul pare sa ne faca o gluma proasta – iar in viata unui sportiv acest lucru se produce printr-o accidentare. Cu doar 9 zile inainte de Campionatul Mondial de la Birmingham cu un ochi plangeam de bucurie pentru invitatia de la 3000m , iar cu un ochi plangeam de suparare pentru accidentarea survenita dupa antrenament. Cu toate acestea am decis sa alerg intr-un picior si am reusit sa ocup locul 13 in proba de 3000m la Campionatul Mondial. Cel mai bun rezultat al carierei la o astfel de competitie. A fost cea mai mare provocare ,asumandu-mi riscul de a imi agrava situatia cat si rezultatul.
Multumesc tuturor care au fost alaturi de mine in toata aceasta perioada!”Claudia Bobocea

La 1500m , Claudia a incheiat cu 4:24:60. A fost pe noua in seria de calificare.La fel ca la 3000m. Dibaba a castigat  ( 4:05.27) !

Alina Rotaru incheie duminica seria participarii delegatiei Romaniei la proba de saritura in lungime. Start la ora 17.25.!

Autor: Ovidiu Pețenghea