Performanta! Romania are un nou numar 1 mondial! Laura Coman castiga in Mexic la Tir!

0
1939
Laura Coman castiga medalia de aur in Mexic si va deveni numarul 1 mondial la Tir!

Laura Coman castiga finala Cupei Mondiale de la Guadalajara cu un nou record european. Laura a tras 251,5, iar vechiul record  era 251,3! Succesul din Mexic o propulseaza de pe locul doi pe prima pozitie in lume, de luna viitoare, in proba de pusca 10m. aer comprimat. 

Laura Coman castiga intr-o saptamana doua medalii de aur!

Sportiva antrenata de Olimpiu Marin a castigat titlul cu echipa la Campionatul European de la Gyor impreuna cu Roxana Tudose si Eliza Molnar! Din Ungaria, fara respiro a declansat misiunea Guadalajara!  In Mexic a tras perfect si a castigat a doua etapa de Cupa Mondiala in mai putin de un an. Calificata in finala cu al cincilea rezultat, Laura a tras impecabil în finala de 8!

„Intr-adevar am avut un inceput de an foarte bun. Imi doresc sa il termin tot atat de multumita. Fiecare concurs este diferit, vine cu surprizele lui. Ma bucur ca sunt intr-o forma buna si pot concura la cel mai inalt nivel. In mai putin de un an am facut doua recorduri europene.”

Laura Coman castiga cu un record european si domina proba de pusca 10m. aer comprimat la nivel mondial!

„De cand se trage pe zecimale totul a devenit mult mai dificil. Ca sa poti sa tragi focuri peste 10,5 trebuie sa incerci sa elimini nouarul si sa consideri un simplu 10 o greseala. Inainte era suficient sa fie 10, acum acelasi 10 nu mai are valoare. Nu acumulezi niciun punct daca tragi 10, dar nici nu pierzi.”

In proba individuala daca nu s-ar fi tras pe zecimale Laura Coman ar fi avut 600 din 600.

„Am tras 60 de decari. Nu am avut niciun nouar, dar tinand cont ca se trage pe zecimale nu au fost toti decarii interiori.”

Laura Coman mai are in program in Mexic intrecerea de mixt la Guadalajara impreuna cu Alin Moldoveanu.

„Luni la mixt nu am de facut nimic special. Voi incerca sa ridic echipa cat de mult pot si sper sa fim amandoi in cea mai buna forma.”

Tragerile pot fi urmarite live aici

Autor: Ovidiu Pețenghea