Canatorii romani au plecat dupa medalii la Campionatul Mondial din Austria

363

Campionatul Mondial de Canotaj se desfasoara in Austria, la Linz. Este cel mai important eveniment de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, 2020. Competitia atrage un numar record de sportivi: 1190 de canotori din 90 de tari. Aici sunt inclusi si canotorii paralimpici. La 46 de ani „veterana” Ekaterina Karsten din Belarus vizeaza calificarea la a opta editie de Jocuri Olimpice din cariera. 

Romania va fi prezenta la Campionatul Mondial cu 11  echipaje și 41 de sportivi

Campionatul Mondial de Canotaj se desfasoara in perioada 25 August-1 Septembrie. Statele Unite ale Americii trimite cea mai numeroasa delegatie: 29 de echipaje. Italia are al doilea contingent (25 de echipaje), iar Germania si China aduc la Linz un numar dublu de barci fata de Romania, 22. La polul opus se numara Benin, Iran, Qatar si Trinidad Tobago cu cate un echipaj.

„Suntem pentru prima data dupa multi ani cand concuram in foarte multe probe cu sportivi in barci de sine statoare. Obiectivul Federatiei in acest an este calificarea a cat mai multe echipaje pentru Tokyo, iar pe cei care isi doresc o medalie la Linz ii indemn ca atunci cand ajung in finala sa dea totul pentru a-si indeplini visul” – Elisabeta lipa, presedinte federatia romana de canotaj

Una din cele mai puternice barci ale Romaniei este formata din Ionela Livia Cozmiuc si Gianina Elena Beleaga (foto,dublu vasle categorie usoara). Tricolorele sunt campioane mondiale en-titre. Site-ul nostru va urmari evolutia sportivilor romani.

“Pentru calificarea la Jocurile Olimpice este necesara o clasare in primele 5 locuri la opt plus unu, in primele 8 locuri in probele de  patru rame și patru vasle, in primele 11 la probele de dublu vasle si dublu rame, primele 7 locuri in probele de dublu categorie usoara si in primele 9 la probele de simplu.”– Dorin Alupei antrenor federal

Tot pe aimx.ro puteti citi si unde au ajuns romanii care vor sa urce pe toate varfurile de peste 2500 de metri din Romania in mai putin de 72 de ore si fara vehicule motorizate, AICI!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire