Romania va concura si in 2021 in Liga I a Campionatului European pe echipe

0
615
Romania va concura si in 2021 in Liga I a Campionatului European pe echipe

Romania va concura si in 2021,la atletism, in Liga I a Campionatului European pe echipe, grupa a doua valorica. Stadionul Dinamo din Minsk va gazdui in 2021 intrecerile Superligii Campionatului European pe echipe.  Belarus va fi asadar gazda, iar echipa acestui stat a terminat concursul de la Sanders pe locul doi, ratand promovarea in Superliga in favoarea Portugaliei. Fiind deja gazda, Belarus are asigurata automat participarea la European si astfel Romania chiar daca era in afara locurilor de Liga I a primit sansa sa ramana in aceeasi grupa valorica.

Romania va concura si in 2021 in Liga I si daca va reusi rezultate de top poate sa aspire la un loc in Superliga.

La editia din acest an a Campionatului European pe echipe Liga I, disputată la Sanders (Norvegia),  Romania s-a clasat pe locul 8. Cel mai bun rezultat i-a apatinut Roxanei Birca. Roxana a castigat intrecerea la 5000 de metri.

La Sanders,  Roxana Elisabeta Birca a facut cel mai bun timp al sezonului ei-15.59.66. Rezultate aici!

Este cel mai bun loc obtinut la Cupa Europei din cariera mea. Mai am 3 locuri 2 in proba de 5000metri si 2 locuri 3 in proba de 3000metri. De aceasta data mi-am atasat si un aur. In rest, ca fiecare, am planuri pentru urmatoarea etapa de concursuri si pregatire. Urmeaza sa le discut cu antrenoarea mea, Marga Barbu.”– Roxana Elisabeta Birca

Romania va concura si in 2021 in Liga I a Campionatului European pe echipeRoxana are in palmares doua medalii, argint si bronz cu echipa Romaniei la  Europeanul de Cros si argint la Europeanul pe echipe la 10.000 metri. Roxana Elisabeta Birca a castigat aur si bronz  la Jocurile Francofone. In plus, a castigat argint la editia anterioara a Cupei Europei din Finlanda tot la 5000 metri. La Campionatul European din Berlin are locul 12 anul trecut la 10.000 metri.

Pe AIMX puteti citi  cum a obtinut Alina Butnariu titlul la tineret la prima cursa de alergare lunga! Detalii aici!