9 ultramaratonisti reprezinta Romania la Campionatul Mondial de 24 de ore alergare pe sosea

387

Federatia Romana de Atlestism a facut publice loturile Romaniei ce vor participa la Campionatul Mondial de 24 de ore alergare pe sosea. Concursul ce reuneste elita mondiala a sportivilor de anduranta va avea loc in perioada 26-27 octombrie, la Albi, Franta. 9 ultramaratonisti reprezinta Romania: 5 la masculin, respectiv 4 la feminin.

Florin Ionita si Mara Guler deschid listele pentru Campionatul Mondial de 24 de ore alergare pe sosea. Cei doi detin cele mai valoroase performante ale Romaniei

Campionatul Mondial 24 de ore alergare soseaAlbi este un orasel situat in sudul Frantei, la 85 de kilometri nord est de Tolouse. In 2016 a fost gazda Campionatului European de 24 de ore de alergare. Cu 4 ani inainte a primit din partea celebrului cotidian francez L”Equipe titlul de „Orasul Evenimentelor Sportive”. Primul record al Mondialului a cazut deja: este vorba de recordul de participare. 357 de ultramaratonisti din 42 de tari vor fi la start ( fata de 300 la Torino in 2015 si 290 la Belfast in 2017). Dintre acestia 216 sunt inscrisi la masculin.

Lotul Romaniei la MASCULIN

1. Florin Sebastian Ioniță – ACS Super Sports Club Timisoara
2. Daniel Trușcă – CSA Dragasani
3. Răzvan Farkas – ACS Super Sports Club Timisoara
4. Daniel Antonaru – ACS Ultrarun Constanta
5. Radu Roman – ACS Ultrarun Constanta

Lotul Romaniei la FEMININ: 

1. Mara Guler-Cionca – CS Universitatea Arad
2. Mariana Nenu – ACS Ultrarun Constanta
3. Floricica Neacșu – ACS Super Sports Club Timișoara
4. Alina Preda – ACS Super Sports Club Timișoara

Circuitul de la Albi va avea 1500 de metri. De asemenea organizatorii au latit zonele mai inguste. Ultramaratonistii vor avea la dispozitie mese, scaune, wi-fi si electricitate. Recordul mondial la masculin este detinut inca din 1997 de legendarul grec Iyannis Kouros, 303, 5 kilometri alergati in 24 de ore. Cea mai valoroasa performanta feminina apratine americancei Camille Heron, 262,19 kilometri. 

Florin Ionita este romanul care a alergat cea mai lunga distanta in 24 de ore: 244,5 kilometri. La feminin, Mara Guler detine recordul national cu 215,2 kilometri.

Autor: Vlad Lucian Arhire