Start in Turul Romaniei la Ciclism. Competitia se incheie la Bucuresti. Declaratii

380
Start in Turul Romaniei la Ciclism. Competitia se incheie la Bucuresti. Declaratii

Start in Turul Romaniei la Ciclism. De la Cluj-Napoca plutonul ataca 177 kilometri. Ziua se incheie la Sighisoara.  Etapa a doua va fi intre Brasov si Focsani, pe 177 kilometri. Etapa a treia este programata de la Buzau la Targoviste, pe 125 kilometri. Penultima etapa va fi de la Ploiesti la Piatra Arsa, pe un traseu de 124 kilometri. Turul se va incheia dupa 102 kilometri, la Bucuresti, pe 15 septembrie. In prim plan pentru Romania sunt Eduard Grosu pentru sprinturile sale si castigatorul Turului ciclist al Romaniei in 2018 Serghei Tvetcov.

Start in Turul Romaniei la Ciclism. AIMX a aflat strategia romanilor!

Start in Turul Romaniei la Ciclism. Competitia se incheie la Bucuresti. Declaratii„Serghei il va ajuta pe Grosu la sprint. Edi il va ajuta pe Serghei in catarari si desigur ceilalti baieti o sa-si dea sufletul pentru acesti doi campioni pentru rezultate cat mai bune.”-Eduard Carol Novak, presedintele FRC

In prima zi a editie cu numarul 52 a Turului Romaniei, caravana va trece prin Targu Mures intre 13.30 si 14.00. Finish-ul de la Sighisoara este aproximat dupa ora 14.30. Este a doua editie consecutiva dupa o pauza de cinci ani. Anul trecut a castigat pentru Romania Serghei Tvetvov. Inainte de pauza Andrei Nechita a castigat in 2011, iar AIMX a stat de vorba cu fostul campion. Gasiti articolul aici!

Cel mai bun ciclist al momentului Eduard Grosu nu a luat startul anul trecut.

 „Din fericire in acest an echipa imi da sansa sa fiu prezent alaturi de echipa nationala. Sunt foarte bucuros. Doresc ca in fiecare etapa a competitiei sa fiti pe sosea alaturi de noi. O sa incercam sa facem un rezultat mare.”-Eduard Grosu pentru Turul Romaniei 

„Mica Bucla” a avut prima editie in 1934. Cursa este inclusa in calendarul Uniunii Cicliste Internationale.

”Vrem sa promovam ciclismul in toata tara. Vrem sa atragem multi copii la acest sport.  Eduard Carol Novak-presedintele Dederatiei Romane de Ciclism”

Credit FOTO Turul Rmaniei

Autor: Ovidiu Pețenghea