Leonard Mitrica si Ingrid Mutter au castigat Campionatul National de Alergare Montana de Ultramaraton

0
1356

 Campionatul National de Alergare Montana de Ultramaraton s-a desfasurat in premiera in Romania. Concursul a avut loc la Suncuius, Bihor. Startul s-a dat sambata dimineata. Traseul a avut o lungime de 53 de kilometri, cu 2600 de metri diferenta de nivel. Campionatul National de Alergare Montana de Ultramaraton este cursa de selectie pentru constituirea lotului national. Va reprezenta unul dintre criteriile de calificare la Campionatele Mondiale de Ultramaraton Montan din 2019, a anuntat Federatia Romana de Atletism.

 Leonard Mitrica si Ingrid Mutter s-au impus la Campionatul National de Alergare Montana de Ultramaraton

Leonard Mitrica este primul campion national al Romaniei la alergare montana de ultramaraton. Sportivul de la Steaua Bucuresti a alergat traseul in 4 ore, 34 de minute si 36 de secunde. Pe locul 2 s-a clasat Bogdan Damian, CSM Cluj, 4.38.16. Ultima treapta a podiumului i-a revenit tot unui stelist: Ionut Zinca a ajuns la finish in 4.49.39. Pe locurile 4 si 5 s-au clasat Viorel Palici – Steaua (4.50.15), respectiv Andrei Preda – CSM Cluj (5.04.01)

Ingrid Mutter a terminat prima in clasamentul feminin si a devenit campioana. Sportiva din Brasov, legitimata la CSM Cluj, a oprit cronometrul dupa 5.48.05. Ingrid a sosit a 13-a in clasamentul general. Vicecampioana nationala a devenit Viorica Malai: 6.02.59. 

Steaua Bucuresti a castigat titlul national in clasamentul pe echipe.

„Desi nu pare,traseul este unul tehnic. Chiar daca cea mai inalta altitudine nu depaseste 700 de metri, este tehnic. Sunt multe urcari, coborari, zone valurite, stanci, portiuni cu frunze care acopera stancile si nu stii pe unde calci. Spre final, la kilometrii 47-48, alergatorii vor trebui sa traverseze de 4 ori un rau. Nu e mare, dar trebuie sa treci prin el. Concursul nostru va fi mai dificil ca la Mondial” spunea pentru aimx.ro, inainte de start, Istvan Szokolszkyorganizatorul Primavera Trail Race

Rezultatele complete actualizate le gasiti aici. Astazi s-a desfasurat si Campionatul National de Semimaraton. Cine s-a impus poti afla aici!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Federatia Romana de Atletism