Istvan Szokolszky: „Traseul de la Campionatul National de Ultramaraton va fi mai greu ca la Mondial”

603

Sambata la Suncuius, in judetul Bihor, are loc prima editie a Campionatului National de Ultramaraton. Competitia se desfasoara in cadrul concursului de alergare montana Primavera Trail Race. Si este criteriu de calificare la Campionatul Mondial de Ultramaraton. Startul se da sambata dimineata, la ora 8. Campionatul National de Ultramaraton ii aduce in acelasi loc pe cei mai valorosi alergatori ai Romaniei. aimx.ro a aflat ultimele detalii despre competitie chiar de la cel care o organizeaza: Istvan Szokolszky.

Istvan Szokolszky: „Campionatul National de Ultramaraton se va desfasura pe un traseu foarte tehnic”

Campionatul National de UltramaratonTraseu tehnic, concurenta incredibila, criteriu de calificare la Campionatul Mondial de Ultra. Primul titlu de campion national la ultramaraton din istorie acordat in Romania. Sunt toate conditiile intrunite ca sambata sa fie spectacol pe traseul de 53 de kilometri, cu 2600 de metri diferenta de nivel. „Sunt nume mari la start, iar cel putin la masculin concurenta este una acerba. Va fi batalie mare. Nu stiu daca a mai fost un concurs in tara cu atat de multi oameni importanti la start. E greu de spus cine ar putea castiga” a declarat pentru aimx.ro Istvan Szokolszky.

S-a intrat in linie dreapta si cu organizarea. 90 de voluntari se vor afla sambata pe traseu, la start si finish pentru ca alergatorilor sa nu le lipseasca nimic. 8 puncte de revitalizare vor exista pe traseul de ultra. „Vrem ca toti cei care vin la Suncuius sa se simta ca la ei acasa. Incercam sa facem totul de nota 10: traseul sa fie marcat foarte bine, dirijat, sa nu existe probleme. Desi nu pare,traseul este unul tehnic. Chiar daca cea mai inalta altitudine nu depaseste 700 de metri, va fi tehnic. Sunt multe urcari, coborari, zone valurite, stanci, portiuni cu frunze care acopera stancile si nu stii pe unde calci. Spre final, la kilometrii 47-48, alergatorii vor trebui sa traverseze de 4 ori un rau. Nu e mare, dar trebuie sa treci prin el. Concursul nostru va fi mai dificil ca la Mondial” a mai precizat organizatorul Primavera Trail Race.

Primavera Trail Race ajunge la a treia editie in 2019

Pe langa traseul de ultramaraton, alergatorii au mai avut de ales intre doua distante: 10 si 17 kilometri. 550 de concurenti participa la finalul saptamanii la toate cele 3 curse. 182 sunt cei inscrisi la ULTRA. Lista completa o poti verifica aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire