Georgeta Petrescu a incheiat „THE RACE”, o cursa extrema de anduranta

633
„THE RACE” este o cursa extrema, de anduranta, de tip IronMan. Inotul este inlocuit insa de proba de caiac. Iar alergarea este diversa: montana, pe trail si sosea. In total sunt 250 de kilometri. Concurentii au un dead-line de 24 de ore pentru a ajunge la finish. „THE RACE” este o „cursa care iti intra in sange” spun participantii. 

Georgeta Petrescu a fost singurul sportiv din Romania care a luat startul la editia din 2019. Marea majoritate a concurentilor sunt localnici

   THE RACE este o competitie care te indeamna sa-ti fortezi limitele. Se desfasoara din 2014. Are loc in nord vestul extrem al Irlandei intr-un teritoriu „biciuit” de ploi si vant. Traseul include si Glenveagh National Park. Locurile limita, 150, se epuizeaza extrem de rapid. „Ne dorim ca sportivii sa aiba parte de una dintre cele mai dure si memorabile experiente din cariera lor”, precizeaza oficialii THE RACE.
   Georgeta Petrescu a trait pe pielea ei, la sfarsitul saptamanii trecute, experienta concursului din Irlanda. 12 femei s-au incumetat sa ia startul. 9 au ajuns la finish, iar Georgeta a incheiat pe 5.
  „Am aflat despre The Race in urma cu 2 ani. Cautam o cursa tip Ironman fara inot (acum 2 ani nu stiam sa inot). Antrenamentul a fost unul specific pentru triatlon, supervizat de Flabio Carmona. Pentru sectiunea de caiac am avut cateva sesiuni de antrenament cu Daniel Stoian. Am invatat pozitia corecta in barca si o vasliere eficienta. Am studiat formatul cursei, tranzitiile si vremea. Am incercat sa fiu pregatita pentru ce urma sa vina”, a explicat Georgeta Petrescu pentru aimx.ro.

  Georgeta Petrescu dupa THE RACE: „Cand am coborat din caiac nu imi mai puteam misca picioarele”

 Startul s-a dat cu noaptea in cap. Au urmat 15 kilometri de vaslit, 166 pe bicicleta, 5 de alergare montana si 64 de kilometri de alergare pe sosea si trail. „Pe parcursul celor aproape 22 ore de efort am trecut prin toate anotimpurile: ninsoare, ploaie si soare. Temperatura nu a depasit 4-5 grade. Surpriza cursei a fost la trecere de la caiac la bicicleta. Cand am coborat din caiac nu imi puteam misca picioarele deloc. Am incercat sa alerg spre tranzitie, dar m-am impiedicat. Prima etapa a fost o alergare de 23 de kilometri, urmata de 15 kilometri de caiac. Pozitia din caiac mi-a blocat cumva picioarele. In primii 10 km pe bicicleta am incercat sa imi intru in forma. Nu exista plat in Irlanda si vantul bate intotdeauna din fata. Diferenta de nivel a fost de 2300 de metri la bicicleta si peste 1300 la alergare. M-am bucurat de platul de la caiac :)”, a spus sportiva din Romania.
Sarah Enright a castigat concursul feminin in 17.46.31. La masculin s-a impus tot un irlandez: Lonan O”Farell, 14.49.08. Mai multe detalii despre THE RACE ai aici.
Autor: Vlad Lucian Arhire