Campionii europeni la bob merg la Jocurile Olimpice! Tentea, Daroczi si Pacioianu fac istorie

835

Campionii europeni la bob Mihai Tentea si Ciprian Daroczi au cucerit titlul la sub 23 de ani! Cele sapte etape din Cupa Europei la bob 2 s-au incheiat cu rezultate excelente pentru Romania. Mihai este si pe locul 4,la individual, in ierarhia juniorilor. Doar 3 germani sunt in fata lui Tentea: Hafer, Nolte si Buchmueller.

Campionii europeni la bob s-au destainuit pentru aimx.ro dupa cele 7 etape in urma carora au castigat medaliile!

„A fost mai greu la inceput! Spre final am obtinut rezultate bune care m-au ajutat sa castig titlul european. Dupa etapa de la Winterberg, in Germania  am aflat ca suntem campioni. Locul 4 nu e usor de obtinut la general! Din cate stiu  este cea mai buna clasare pentru Romania intr-un clasament general de Cupa Europei! Obiectivul nostru in continuare este clasarea cat mai aprope de podium la campionatul mondial de Juniori U23. Urmarim si o clasare onorabila la Jocurile Olimpice din Pyeongchang.” -Mihai TenteaCampionii europeni la bob, Tentea si Daroczi, merg la Jocurile Olimpice.

 Campionii europeni la bob au crescut impreuna si acum fac istorie pentru Romania!

Alaturi de pilot, Daroczi isi aminteste de perioada cand invatau si practicau atletism.

” Relatia mea cu Mihai este foarte buna.  Ne cunoastem din clasa a 2 a. Suntem nedespartiti. Am facut liceul impreuna, am inceput cu atletismul impreuna si acum reprezentam cu onoare Romania la Bob.” – Ciprian Daroczi.

Parcursul spre titlul de campioni europeni la bob a inceput in Norvegia, la Lillehammer. Tentea si Daroczi  au ocupat locu 9 si locul 1.

” Au fost primele mele concursuri la seniori pe gheata. Dupa a doua etapa am fost in Germania. La Altenberg am terminat pe 8 si 9. A fost un concurs greu pe o partie cu dificultate ridicata pentru pilot. La  Keonigsee, de ziua României am ocupat locul 8. Dupa am plecat in Franta unde am venit pe 3. Am fost fericit pentru  medalia de bronz, dar am avut mici probleme cu spatele. A fost un concurs neasteptat de bun. Au urmat  nationalele Romaniei. Am concurat in Austria unde am castigat la bob de 2 seniori , tineret , juniori.  La bob de 4 am cucerut medaliile de argint la seniori. In program a urmat etapa de Cupa pe aceeasi partie, in Austria, unde am ocupat locul 4 la seniori. Am incheiat intrecerile  la Winterberg, in Germania. Punctele pe care le-am strans ne-au ajutat sa fim pe locul 1 la U23!”

Suntem campionii europeni! -Ciprian Daroczi

Campionii europeni la bob au fost coordonati spre podium, medalii si titlul continental de Daniel Pacioianu.

„Anul acesta s-a infiintat Campionatul European de Tineret Under 23 si 26. Dupa rezultatele din Cupa Europei ne pregatim pentru  Campionatul Mondial de Juniori din St Moritz. Apoi vom merge la Jocurile Olimpice. La PyeongChang vreau sa facem un rezultat bun. O sa fie cel mai tanar echipaj din concursul olimpic!” -Daniel Pacioianu 

Credit foto: stmoritz.ch

Autor: Ovidiu Petenghea