Nou record mondial de traversare al Oceanului Atlantic in cea mai dura cursa de canotaj din lume

0
1514
record mondial de traversare al Oceanului Atlantic

Editia din 2018 a Talisker Whisky Atlantic Challenge a adus un nou record mondial de traversare al Oceanului Atlantic. Castigatorii sunt echipajul The Four Oarsmen , din Marea Britanie.

Nou record mondial de traversare al Oceanului Atlantic: 29 de zile, 14 ore si 34 de minute.

 

Britanicii nu doar au batut vechiul record mondial, ci l-au spulberat. Performanta data din 2016. Atunci echipajul de pe „Latitude 35” oprea cronometrul dupa 35 de zile, 14 ore si 8 minute de dat la vasle. „The Four Oarsmen” a devenit cea mai rapida echipa din istorie care a traversat Oceanul Atlantic intr-o barca cu vasle. Britanicii au strans si o suma impresionanta: 250 de mii de lire sterline. Banii merg catre doua cauze: bolile mintale si cercetarea in domeniul afectiunilor spinale.

Dicky Taylor, George Biggar, Peter Robinson si Stuart Watts sunt britanicii care au stabilit un nor record mondial de traversare al Oceanului Atlantic. Acestia au ajuns in Antigua,sambata 13 ianuarie, la ora 2 dimineata.

Pentru mine personal cursa a avut o incarcatura extraordinara. Am vrut sa-mi comemorez astfel mama care s-a luptat cu probleme mintale. Am simtit tot timpul nevoia si dorinta de a face ceva in memoria ei”, a declarat George imediat dupa ce a ajuns in Antigua. Mama lui George a fost o avocata de renume in Marea Britanie pana in momentul in care a suferit o depresie puternica. In 2011 a pierdut batalia cu boala. Trupul ei a fost descoperit pe tarmul marii in apropierea casei in care locuia. 

Cealalta cauza umanitara a fost aleasa dupa ce prietenul lui Peter Robinson, Ben Kende, a suferit o grava accidentare la coloana. Kende era un foarte promitator rugbist. A ramas paralizat in urma accidentarii.

Echipajul romanesc Atlantic 4 este pe locul 11 in clasamentul general 

Primul echipaj romanesc din istoria competitiei a avansat un loc in clasament. Atlantic 4 se afla pe locul 11 in clasamentul general si pe 8 la categorie (4 membri). Atlantic4 mai are putin peste 600 de mile de parcurs pana in Antigua. In cele 30 de zile de la start, 5 echipaje au abandonat traversarea Atlanticului.

ULTIMA ORA: In aceasta dupa amiaza localnicii de la Team Antigua s-au intos acasa. Au obtinut locul 2 si „au coborat” si ei sub vechiul record mondial. Au avut parte de o primire entuziasta din partea fanilor.Talisker Whisky Atlantic Challenge este considerata cea mai dura cursa de canotaj de pe glob.

Autor: Vlad Lucian Arhire