Canotajul este disciplina cu cel mai mare succes in 2019 pentru Romania. Restart

216
Canotajul este disciplina cu cel mai mare succes in 2019 pentru Romania. Restart

Canotajul a adus in Romania peste 30 de medalii: 13 de aur, 9 de argint si 8 de bronz anul trecut. Sapte echipaje s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. S-au remarcat echipajele la patru rame, dublu vasle si dublu rame la masculin. La feminin au obtinut calificarea pentru intrecerile din Japonia echipajele de dublu vasle – categorie usoara, patru rame, dublu vasle si dublu rame.

Canotajul romanesc revine in forta dupa pauza cauzata de coronavirus. Presedintele Lipa anunta obiectivele.

De la 15 mai ne reorganizăm, bineinteles, cu masurile de siguranta impuse de autoritati. Avem trei Campionate Europene la diferite categorii, programate pentru toamna acestui an. Avem obiective mari si in acest an, chiar daca nu mai avem Jocurile Olimpice.” Elisabeta Lipa

Elisabeta Lipa mizeaza pe mobilizarea echipajelor care mai au sansa sa ajunga la Tokyo.

Decernarea premiilor, declaratii si momentele artistice sunt postate pe pagina Federatiei Romane de Canotaj!

Canotajul este disciplina cu cel mai mare succes in 2019 pentru Romania. Restart

”De fiecare data cand am ocazia le reamintesc! Drumul performantei este al naibii de greu! Pe cat este de greu pe atat este de frumos! Merita sa faci toate sacrificiile sa traiesti acea bucurie, acea vibratie. Sa traiesti acele sentimente de mandrie atunci cand urci pe cea mai inalta treapta a podiumului”-Elisabeta Lipa

Canotajul romanesc are in program intrecerile de la Campionatele Europene U23, Campionatele Europene de juniori si seniori.

Anul acesta lotul de canotaj al Romaniei a castigat sapte medalii. Au fost obtinute trei de aur, trei de argint si una de bronz, la Regata Internationala de lunga distanta ”D’Inverno sul Po”. Regata de la Torino a fost destinata ambarcatiunilor lungi, de opt rame plus carmaci (8+1) si patru vasle. Romania a luat startul cu cate doua barci de 8+1, masculin si feminin, si cate doua barci de patru vasle la ambele categorii.

Echipajul masculin de opt plus carmaci a castigat in componenta: Ciprian Huc, Florin Arteni, Constantin Adam, Vlad Aicoboae, Sergiu Bejan, Constantin Radu, Florin Lehaci si Alexandru Chioseaua.

A fost succes si pentru echipajul feminin de opt plus carmaci format din Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Georgiana Dedu, Viviana Bejinariu şi Magdalena Rusu.

Pe AIMX puteti citi aici si despre performantele obtinute pentru Romania la Aquabike!

Autor Ovidiu Pețenghea