Dezamagirea antrenorului de inot! Ce vor face micii sportivi

400
Dezamagirea antrenorului de inot! Ce vor face micii sportivi

Dezamagirea antrenorului federal de inot, Silviu Anastase a fost postata pe pagina de socializare. Antrenori, sportivi si alti membrii ale colectivelor tehnice vor fi sechestrati in anumite centre!

Dezamagirea lui Silviu Anastase apare dupa conferinta ministrului sportului de la care antrenorul federal astepta decizii care sa deblocheze si sa reaseze miscarea sportiva din Romania.

”Foarte multi nu stiu dupa cati ani de munca asidua putem vorbi de un inotator senior! Stiti ca la ramurile sportive olimpice nu se pot arde etape de pregatire ? Aveti cumva vreun studiu realizat care sa ne arate faptul ca un bazin de inot este un loc unde exista riscul de infectare cu acest virus. Cel mai bun dezinfectant este clorul pentru acest virus. Inotatorii stau intre 2 si 4 ore zilnic in acest mediu. Eu cred ca este cel mai sigur mediu unde ar putea sa stea in aceste zile un om. Asumarea este o virtute pe care mi-as dori sa v-o insusiti. Ar fi un imens beneficiu adus miscarii sportive din Romania!”-Silviu Anastase

Dezamagirea antrenorului de inot! Ce vor face micii sportivi

Dezamagirea este mare! Silviu Anastase recunoaste ca nu este specialist in pregatirea din sufagerie a sportivilor!


”Au fost cerute planuri de pregătire la domiciliu! Nu vreau sa ma gandesc de cate dezechilibre fizice vom avea parte! Reprezentam un sport aplicativ in care pregatirea fizica trebuie sa se concretizeze într-un transfer eficient si rapid in apă. Se va da drumul la loturile olimpice! Super! In ce condiții?!?!?! Inchisoare! Antrenori, sportivi si alti membrii ale colectivelor tehnice vor fi sechestrati in anumite centre! Aici vorbim de sportivi seniori care și-au câștigat dreptul de a participa la Jocurile Olimpice.”


Silviu Anastase sustine ca se va ajunge la frustrare, plictiseala, anxietate.

”Vorbim despre niste sportivi din generația 2020 , oameni cu spirit liber, oameni care au invatat sa isi sustraga energia si motivatia din lucruri facute din convingere, nu din constrângere! O sa nenorocim si loturile olimpice! Scapa cine poate!”


Un lot olimpic este garantia viitoarelor generații! Se formeaza viitoarele generații de sportivi.

Dezamagirea antrenorului de inot! Ce vor face micii sportivi

”Tot sportul de inalta performanta isi are originile plecand de la un sport de masa sanatos! Lasand la o parte faptul ca avem o baza materiala dezastruoasa. Au aparut bazine de inot in orase care nu au avut sectii de inot niciodata. Ar fi oportun sa ne gandim foarte bine ce facem cu viitorul acestor copii , viitorii adulti !
Prin stoparea fenomenului sportiv , nu vom reusi decat sa amputam niste destine viitoare , prin simplu fapt ca ne este teama sa luam decizii asumate”-Silviu Anastase

Declaratia integrala o gasiti aici!

Pe AIMX puteti citi aici despre situatia in canotaj

Autor Ovidiu Pețenghea