sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăALERGARECantonament SPARTAN pentru maratonistul Marius Ionescu

Cantonament SPARTAN pentru maratonistul Marius Ionescu

 Din 2007 Marius Ionescu a ales sa-si incarce bateriile pentru fiecare sezon in sudul insorit al Portugaliei. A lipsit din peisaj doar vreo 2 ani. In acest timp a bifat doua prezente la Jocurile Olimpice. Acum se pregateste de a treia ( Tokyo 2020 ). Se pregateste intr-un mod spartan, iar zambetele si momentele de relaxare surprinse de pozele de pe retelele de socializare au in spate cifre impresionante. Mai precis,1344 de kilometri alergati in 51 de zile, cu o perioada super intensa de 4 saptamani in care a bifat 838 de kilometri. Per total o medie de aproape 27 de kilometri pe zi. „Doar ne pregatim de maraton. Este o perioada de acumulare „, spune strengareste , pentru aimx.ro, cel mai valoros maratonist roman. In cele 51 de zile, doar intr-una si-a permis luxul de a nu iesi la antrenament. In week-end ul 3-5 martie a luat startul si in prima cursa oficiala din 2017:20 Van Alphen, in Olanda. aimx.ro a discutat in exclusivitate cu Marius Ionescu despre aceasta perioada dura, dar deosebit de importanta.

„SPERAM SA RUP BARIERA DE 61 de MINUTE”

aimx.ro:  A devenit o traditie sa incepi anul cu aceasta competitia din Olanda. De ce? Te simtit bine acolo?

Marius Ionescu: Putem spune oarecum si asta. Dupa 4 ani la rand in care am participat la aceasta cursa se pare ca organizatorilor le place de mine :).La prima editie am venit pe 4, au urmat doua locuri intai si acum pozitia a treia. Este in acelasi timp o oportunitate de a verifica pregatirea din Portugalia si bineînțeles fiind si “meseria” mea…trebuie sa mai producem si ceva banuti.

aimx.ro:  Aveai un obiectiv fix sau iti doreai sa vezi doar cum iesi din iarna ?

Marius Ionescu: Asa cum am spus, aceasta cursa este doar un antrenament de verificare pentru a vedea la ce nivel sunt cu pregatirea.

aimx.ro: Cum a fost cursa? Ai avut parte de concurenta?

Marius Ionescu: Spre deosebire de anii precedenti anul acesta vremea a fost ceva mai “neprietenoasa”, vant si ploaie. In ceea ce priveste concurenta a fost mai puternica si asta m-a bucurat atuni cand am vazut lista de start. Speram ca anul acesta sa rup bariera de 61 de minute, dar se pare ca nu a fost sa fie. Vremea cat si felul in care m-am simtit in acea zi nu a ajutat. Am muncit foarte mult in ultimele saptmani. Nu am avut  nicio zi de pauza timp de 6 saptamani si oboseala si-a spus cuvantul la competitie.

” UNEORI MA SIMT MAI APRECIAT IN PORTUGALIA DECAT ACASA”

aimx.ro : Multumit de timp? ( 1 ora, 4 minute, 11 secunde)

Marius Ionescu: Bineînțeles ca nu sunt. Daca ne uitam la ultimii 2 ani, anul acesta am fost cu aproximativ 1 km in urma. Nu pot decat sa merg inainte si sa o iau ca pe un antrenament nereusit. In pregatire toti avem si zile nereusite,iar asta se datoreaza de multe ori antrenementelor dure si este ceva normal…Muncim din greu la antrenament cu speranta ca va fi usor la concurs.

aimx.ro: Ce curse urmeaza pentru tine si cand te intorci in tara ?

Marius Ionescu: Pe data de 15 martie am sa fiu in tara, iar la 11 zile dupa, pe 26 Martie, voi participa la SPORTGURU Timisoara 21k, o alta cursa de tip antrenament pe care sper sa o fac la ritm de maraton sau 2-3 secunde pe kilometru mai tare. La o saptamana dupa ma gandesc la o stafeta alaturi de Alexandru Corneschi la Uniqa 10k Family Run.

aimx.ro: Cum a decurs pregatitea in Portugalia si de cine te-ai saturat 🙂 ?

Marius Ionescu: Portugalia(Monte Gordo) a fost si este locul unde pregatirea de iarna a mers bine:  temperatura, trasee de alergare, parteneri de antrenament, liniste…tot ce isi poate dorii un atlet (mai putin altitudine ).Aceasta zona este mereu plina de sportivi, iar faptul ca vin de cativa ani ma face sa ma simt ca acasa. Mi-am facut prieteni  si uneori ma simt chiar mai apreciat aici decat acasa. Din cauza programului si concentrarii pe antrenamente nici nu mi-am dat seama cand au trecut deja 7 saptamani. Nu am avut timp sa ma satur de cineva :). Chiar vreau sa le multumesc celor care au fost aici si mi-au facut sederea mai placuta ( logodnica mea Alexandra, Alex Corneschi, Radu Milea, Sergiu Ciobanu, Roy Hoornweg, Robbie Simpson), dar si Gold Nutrition Romania pentru sustinerea pe parte de suplimente.

 

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE