Cappadocia: Rezultat senzational pentru „Radu (Milea) cel Mare” pe pamant turcesc

768

 Radu Milea a urcat pe podium

S-a dus in Turcia cu gand de revansa. O revansa fata de el. Radu s-a intors pentru a treia oara la Cappadocia. Anul trecut s-a oprit din cauza unei accidentari la genunchi. Frustrarea a fost mare pentru ca in momentul abandonului se afla la conducerea cursei. In 2017 a avut probleme cu respiratia chiar la „campionatul mondial” al alergarii montane: UTMB. Si acolo s-a retras din cursa.

„Am luat tratament. Lucrurile par mai ok. Problema este poluarea din Bucuresti. Merg in Turcia sa-mi iau o revansa fata de mine”, a fost mesajul transmis de Radu Milea pentru aimx.ro chiar inainte de plecare. Radu a fost ca o tornada astazi in desert” a relatat de la fata locului Mela Radutoiu, locul 10 in clasamentul feminin la cursa de 61 de kilometri. A plecat tare impreuna cu marele favorit: lituanianul Gediminas Grinius.

Cea mai mare parte din cei 114 kilometri s-a aflat pe locul al doilea intr-un duel „umar la umar” cu un sportiv bulgar. A fost hotarat si motivat sa scoata un rezultat extraordinar. Finalul a fost unul interzis cardiacilor: intre ultimele 3 puncte de control Andrey Gridin, locul al treilea a recuperat 12 minute. I-a suflat in ceafa lui Radu de la doar doua minute la ultimul CP. Ultimii 8,8 kilometri au fost parcursi de Radu intr-o ora si 7 minute. In schimb, bulgarul a avut un finish in forta si a reusit sa „faca” aceeasi distanta in doar 59 de minute. Gridin a terminat pe 2 cu un avans de 6 minute, in timp ce Radu Milea a urcat pe ultima treapta a podiumului la final.  

2017 pare cel mai important an din cariera de ultramaratonist pentru Radu Milea. La mijlocul lunii iulie Radu a facut o cursa senzationala in Elvetia, la Eiger Ultra Trail. A terminat atunci ultramaratonul de 101 kilometri pe locul 11, in 12 ore, 39 de minute si 17 secunde. 

Podium Cappadocia Ultra Trail:

1. Gediminas Grinius 10,56,07 (10,65km/h)

2. Andrey Gridin 12,21,19 ( 9,43km/h)

3. Radu Milea 12,26,41 (8,42km/h)

Credit Photo: Facebook Cappadocia Ultra Trail