vineri, decembrie 8, 2023
AcasăCICLISMCarpathian MTB EPIC, una din cele mai spectaculoase curse MTB, revine in...

Carpathian MTB EPIC, una din cele mai spectaculoase curse MTB, revine in Romania

CARPATHIAN MTB EPIC este una dintre cele mai spectaculoase curse multi-etapa de mountain bike din Europa. Concursul are loc intre 1 si 4 august la Cheile Gradistei. Evenimentul se adresează ciclistilor profesionisti aflati în topurile mondiale, dar şi amatorilor din Romania si alte peste 20 tari. 80 de puncte UCI sunt puse in joc pentru sportivii de performanta care au ca obiectiv participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, 2020. 

Carpathian MTB Epic inseamna 173 de kilometri de pedalat, cu aproape 8000 de metri diferenta de nivel

Carpathian MTB EpicCarpathian  MTB Epic se afla la a treia editie. Este recunoscut ca fiind un concurs de succes si considerat unul dintre cele mai importante evenimente de acest tip de pe continent. Evenimentul este inscris in calendarul Federatiei Romane de Ciclism si al Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI) la categoria S2. La editia din 2018 s-au aflat la start rideri romani cu sanse de calificare la Jocurile Olimpice din 2020, ca Lucian Logigan, Arpad Kelemen şi Ede Molnar. In Romania a venit si elvetianca Ariane Luthi, de 5 ori castigatoare a celebrei curse ABSA Cape Epic din Africa de Sud, dar si belgianul Frans Claes, castigator al UCI Marathon Series.

Cursa 4-day EPIC include un Prolog si 3 etape de concurs. Prologul (joi, 1 august) reprezinta o cursa de tip XCT (cross-country time trial) al carei rezultate vor fi folosite pentru a determina ordinea concurentilor la linia de Start din prima etapa. Fiecare dintre etape va avea loc pe un traseu distinct: Etapa 1, vineri (2 august) – 43 km, cu diferenta de nivel de 2,150 m; Etapa 2, sambata (3 august) – 60 km, cu diferenta de nivel de 2,850 m; Etapa 3, duminica (4 august) – 60 km, cu diferenta de nivel 2,500 m.

Participantii amatori care nu sunt inca pregatiti pentru a face fata provocarii de 4 zile au la dispoziţie opţiunea 1-day Challenge. Cursa este organizata pe data de 4 august, pe un traseu mai scurt, cu o lungime de 43 kilometri şi 1.800 metri diferenţă de nivel.
Inscrierile in eveniment se fac exclusiv online. Toate detaliile le ai aici:  carpathianmtb.ro/ro.

Reactiile cicilistilor dupa Carpathian MTB Epic 2018:

Carpathian MTB EpicARIANE LÜTHI, campiona editiei 2018 a Carpathian MTB Epic, 5 x campioana Absa Cape Epic

„Este o cursa foarte frumoasa şi foarte, foarte tehnica, foarte grea. A fost foarte dura. Acesta este MTB pur.”

FRANS CLAES (foto), castigator UCI Marathon Series 2017

„Este chiar salbatic, dar mi-am dorit aceste conditii extreme. De aceea iubesc ciclismul montan!”

 PEETER PRUUS, castigator Carpathian MTB Epic 2018, Estonia

Nu ma aşteptam la asta. A fost greu! A fost o cursa abrupta şi incredibil de spectaculoasa.”

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE