Rezultat istoric pentru Romania la sarituri cu schiurile! Declaratia data de Haralambie

0
1061
Rezultat istoric pentru Romania la sarituri cu schiurile! Declaratia data de Haralambie

Rezultat istoric pentru Romania la sarituri cu schiurile! Brasoveanca Daniela Haralambie (CS Dinamo) s-a clasat pe locul 13 la Campionatului Mondial de schi nordic. Intrecerile se desfasoara la Seefeld, in Austria. Sportiva din Sacele a adunat 220,6 puncte. Haralambie a avut sarituri de 95.5 metri si 98 de metri.

Rezultat istoric pentru Romania la sarituri cu schiurile! Declaratia data de Haralambie pentru AIMX:

„A fost un concurs foarte bun pentru mine! Toate sariturile au fost peste 90 de metri. M-am mobilizat si am concurat foarte bine. Am avut cel mai bun rezulatat al meu din sezon! Am fost aproape de top 10 ! Sper sa am si clasari in primele 10! Chiar daca nu am avut rezultate atat de bune in sezonul acesta in Cupa Mondiala, am reusit cand a contat si sper ca de aici sa cresc!”– Daniela Haralambie

In prima mansa, Haralambie a sarit 95.5 metri si a strans 108.2 puncte. Dana a incheiat mansa pe locul 14.

In mansa a doua, Haralambie  a atins punctul de constructie al trambulinei la 99 de metri. Daniela a strans 220.7 puncte si s-a clasat pe a 13-a pozitie.

Maren Lundby, campioana olimpica la Pyeongchang si-a completat palmaresul cu titlul mondial cucerit in Austria. Lundby a obtinut un total de 259,6 puncte. Sariturile de 106 metri, respectiv 104 metri i-au adus norvegiencei primul titlu mondial. Lundby a facut parte si din echipa Norvegiei care a castigat medalia de bronz in Austria.

La individual podiumul a fost completat de Katharina Althaus din Germania cu 259,1 puncte si de austriaca Daniela Iraschko-Stolz cu 247,6 puncte.

Norvegianca Maren Lundby a devenit campioana olimpica  la PyeongChang, dupa un concurs foarte strans, in fata germancei Katharina Althaus si a japonezei Sara Takanashi.  Daniela Haralambie a terminat atunci pe locul 25.

Pentru Daniela Haralambie urmeaza competitiile din Norvegia si Rusia!

„Duc sezonul pana la capat! 8-10 martie concurez la Oslo. Vor urma intrecerile de la Lillehammer,  Trondheim, Nishny Tagil si Chaikovski”-Daniela Haralambie

Sursa foto Daniel Maximilian Milata

Autor: Ovidiu Pețenghea