Câștigători la Cupa României de spadă! Bianca Benea și Alexandru Oroian triumfă

52
Câștigători la Cupa României de spadă! Bianca Benea și Alexandru Oroian triumfă
sursa Federația Română de Scrimă

Câștigători la Cupa României de spadă. Cu 63 de spadasini la start, ediția din acest an a fost câștigată de sătmăreanul Alexandru Oroian. La feminin a fost un concurs marcat de eliminarea Anei Maria Popescu, liderul mondial al clasamentului feminin la spadă, chiar din faza sferturilor de finală. 

Câștigători la Cupa României de spadă pe pistele de concurs de la Sala „Ana Pascu”  din capitală.

Ana Greta Vereș a reușit să ajungă în finala competiției, după ce a eliminat-o în semifinale pe Amalia Tătăran. Anterior a trecut de Ana Maria Popescu. Orădeanca Bianca Benea s-a calificat în finală după un parcurs de excepție! Bianca a avut nouă victorii consecutive. Pentru trofeu, Bianca a reușit să se impună la două tușe, 15-13. În confruntarea pentru locul trei Amalia Tătăran (CS Dinamo) a învins-o pe Alexandra Predescu (CSA Steaua) cu 15-11.

Alexandru Oroian a trecut de faza grupelor după trei victorii din cinci meciuri. Alex a trecut de Mario Persu în penultimul act. În cealaltă semifinală s-au înfruntat sătămăreanul Lehel Nagy și stelistul Daniel Popa. Ambele partide s-au încheiat cu scorul de 15-13 pentru cei doi sportivi legitimați la CSM Satu Mare.

Câștigători la Cupa României de spadă! Bianca Benea  și Alexandru Oroian triumfă
Alex Oroian sursa Federatia Romana de Scrima

În finală s-a impus Alexandru Oroian, cu 15-9. Medalia de bronz a competiției i-a revenit craioveanului Mario Persu, care l-a întrecut în finala mică pe Daniel Popa (CSA Steaua).

Campion național este Mario Persu care a câştigat titlul la spadă după ce l-a învins în finală pe Benjamin Bodo. A fost 15-11.

Mario Persu a câştigat titlul de campion naţional la spadă după o finală cu noul campion la floretă.

Mario Persu de la CSU Craiova a câştigat titlul de campion naţional la spadă
Mario Persu la Minsk, 2017 European Championships – EPEE MEN Photo Augusto Bizzi

Scrimerul de la CSU Craiova a câştigat pentru a doua oară titlul de campion naţional individual la spadă. Persu l-a învins în finală pe Benjamin Bodo. Sportivul de la CSU Politehnica Timişoara este campionul naţional la floretă. La spadă a fost învins în finală după 15-11, în favoarea lui Persu.

Pe pagina de Facebook Aimx găsiți aici informații, foto si LIVE VIDEO de la Arena Națională.  Aflați aici vești de la Naționalele de Ultraalergare!