sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăINOTPaul Georgescu pregateste un lot puternic pentru Campionatul Mondial de Inot in...

Paul Georgescu pregateste un lot puternic pentru Campionatul Mondial de Inot in Ape Inghetate

Romania va avea in premiera un lot de inotatori la Campionatul Mondial de Inot in Ape Inghetate. Competitia se va desfasura in perioada 3-6 februarie 2022, la Katowice, Polonia. Initiatorul proiectului este campionul mondial la inot in ape inghetate, proba de 500 de metri, Paul Georgescu. Paul si Dragomir Streza sunt singurii romani care au „gustat” din placerile acestui sport.

Paul Georgescu isi doreste un lot de 10 inotatori care sa reprezinte Romania la Campionatul Mondial de Inot in Ape Inghetate

Primele antrenamente de acomodare cu apa inghetata au avut loc deja. Este vorba de 5 sedinte de pregatire.

„Au facut cunostinta as putea spune doar cu o apa ceva mai rece, nu inghetata. Antrenamentele au inceput intr-o apa cu o temperatura de 8 grade. Odata cu cresterea temperaturii am marit durata sesiunilor de inot. Antrenamentele propriu zise vor incepe din luna noiembrie a acestui an. Pana atunci apelam la baile cu gheata”, a declarat pentru aimx.ro Paul Georgescu.

Alex Ion, campion national la triatlon olimpic si detinatorul recordului national la Half IronMan, Bogdan Mihai Ionita, cunoscut pentru participarea la triatloane extreme, fostii poloisti Vali Cinciulescu si Serban Fratila sau triatlonistul David Nicu se numara printre primii participanti la antrenamentele coordonate de Paul.

Am inceput de la zero, inclusiv cu metodele de respiratie Wim Hof, inainte si dupa sesiunile de pregatire. Dupa ce am traversat Canalul Manecii visul meu era sa duc o stafeta de copii acolo si am reusit. Acum imi doresc sa fac un lot national care sa reprezinte Romania. In 2019 am fost singurul roman la Mondiale si vedeam cum tari ca Irlanda, Rusia, Germania sau Marea Britanie aveau 15-20 de sportivi la start”, ne-a spus Paul.

La editia din Polonia romanii vor aborda distante scurte intre 50 si 100 de metri.

„Cea mai mare problema de acomodare, cea mai grea incercare in inotul in ape inghetate e momentul in care trebuie sa bagi capul in apa. Efectiv incepe sa-ti bubuie. Asta a fost si principala provocare peste care a trebuit sa trec si eu”.

Campionatul Mondial de Inot in Ape Inghetate se va tine intr-un lac, intr-o apa cu o temperatura intre 0 si 5 grade.

VIDEO: Paul Georgescu a cucerit vineri, 15 martie 2019, medalia de aur la Campionatul Mondial de Inot in Ape Inghetate.: proba de 500 de metri. Temperatura apei a avut -0,2 grade. Este o premiera pentru Romania.

https://www.youtube.com/watch?v=fqCjGox4aaI
DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE