Catalin Preda a sarit de pe Pigeon Rock! Un nou rezultat de referinta

0
1226
Catalin Preda a sarit de pe Pigeon Rock! Un nou rezultat de referinta

Catalin Preda a sarit de pe Pigeon Rock, de la 27 de metri in apa, in premiera la Beirut. Evenimentul a reprezentat etapa a 5-a din Seria Mondiala Red Bull Cliff Diving! Catalin a obtinut 322.75 puncte si a terminat pe locul trei! Etapa a fost castigata de britanicul Gary Hunt, in timp ce pe locul doi s-a clasat americanul David Colturi.

Catalin Preda a sarit de pe Pigeon Rock stanca de 40 de metri si a castigat medalia de bronz!

Cei mai buni saritori in apa de la mare inaltime au concurat pentru prima data in Beirut. Stancile Pigeon Rock sunt simbolul capitalei Libanului.

Catalin Preda a bifat cea de a treia participare in acest sezon. Evolutia din Portugalia i-a crescut forma si pofta sa sara direct de pe stanca.

„Este al treilea wildcard pe care l-am primit anul acesta. In ritmul acesta imi cresc sansele de a prinde  un loc permanent pentru anul viitor in RedBull Cliff Diving. Dupa concursul din Liban sunt Campionatele Mondiale din Coreea de Sud.”-Catalin Preda

Catalin Preda priveste lumea de la nivelul norilor. Nu a avut niciodata rau de inaltime. A abordat sariturile de la peste 20 de metri.

„Imi spun de fiecare data: daca lasi frica sa te copleseasca, increderea o sa se disipe. Cred intr-o armonie minte-corp. La fel ca si sariturile in apa de la 10 metri e foarte important ca abdomenul si spatele sa fie solide. Impactul cu apa e dur. Riscul de accidentare e mult mai mare ca saritura de la 10 metri. Si o intrare buna in apa te taxeaza.”-Catalin Preda

Britanicul Gary Hunt este lider la general dupa ce a fost invins o singura data in acest sezon de Constantin Popovici, in etapa de la Dublin. Din pacate, Constantin Popovici a ratat si aceasta etapa, din cauza accidentarii din Italia.

Pe AIMX puteti citi  aici si reactii dupa „thriller-ul” de la 7500: „Unic! Se intampla o data in viata”

Autor: Ovidiu Pețenghea