vineri, decembrie 8, 2023
AcasăALERGARERomanii Bornaz si Antonaru au luat locul 1 pe echipe la Tryavna...

Romanii Bornaz si Antonaru au luat locul 1 pe echipe la Tryavna Ultra 76

   Romanii Bornaz si Antonaru au fost intre primii alergatori la cursa de 76 de kilometri din cadrul celui mai important ultramaraton montan din Bulgaria. Cristian Bornaz a ajuns la finish pe locul 2, in timp ce Daniel Antonaru pe 4. In clasamentul pe echipe „cuplul” Bornaz-Antonaru a obtinut locul 1. A treia in clasamentul feminin a fost o romanca: Toma Cristina Palic.

La Tryavna Ultra 76 au fost inscrisi 126 de concurenti la masculin

Cristian Bornaz a facut o cursa foarte buna si a terminat pe pozitia a doua competitia individuala. A venit in spatele bulgarului Rosen Rusev. Constanteanul a terminat cei 76,2 kilometri in 7 ore, 49 de minute si 37 de secunde, la opt minute si opt secunde in spatele primului clasat.

Ma asteptam oarecum la un astfel de rezultat. M-am uitat peste clasarile de anul trecut. Stiam cativa atleti si ma asteptam sa alerg sub 8 ore si sa vin in top 3, chiar daca nu prea am pregatire pentru distanta asta. Cred ca am doua luni jumate de cand alerg dupa o accidentare. Cel mai bun antrenament a fost la Cheile Gradistei, unde am alergat 40 de kilometri, cu diferenta de nivel de 2500 de metri. Acolo am si castigat”, ne-a declarat Cristian Bornaz.

Cristian Bornaz: „Visul meu este Campionatul Mondial de ultramaraton”

Cristian Bornaz spune ca-si doreste sa prinda lotul national al României la ultramaraton: „Am încercat cursa asta ca sa vad cum e pe distanțele lungi. Vreau să ajung la Campionatul Mondial de Ultramaraton, sa fiu în lotul național al României”. In ceea ce priveste cursa din Bulgaria, Bornaz spune ca a avut un moment de cumpana pe la kilometrul 45. A fost o cadere urmata de o revenire pe final. De la kilometrul 65 totul a mers struna: În ultimii 5 kilometri am recuperat cam cinci minute. Daca mai dura cativa kilometri cursa, poate reușeam sa-l si intrec pe primul clasat”.

In varsta de 37 de ani, Cristian Bornaz este medic dentist si alearga de aproximativ 10 ani. Constanteanul a inceput cu triatloane, insa din cauza faptului ca nu „suporta” inotul, a ramas doar la alergari. Mai apoi si-a dat seama ca cele montane i se potrivesc cel mai bine. Antrenamentele le facem la 50 de kilometri de Constanța, la Cheile Dobrogei, și pe faleza la Modern. Bagam și mult plat”, ne-a mai dezvaluit Cristian Bornaz.

Daniel Antonaru s-a clasat pe 4. Intre cei doi romani s-a interpus in clasament un alergator turc

Antonaru a trecut linia de sosire la 55 de minute si opt secunde dupa primul clasat, la diferenta de 44 de minute de podium.

    „Nu ma asteptam la o clasare atat de buna. As fi fost multumit daca veneam si între locurile 8-10. Stiam ca e destul de competitiv concursul. A fost o surpriza, mai ales pentru ca nu am mers sa trag, ci am mers ca la un antrenament, pentru glezne și genunchi”, a declarat Daniel Antonaru pentru aimx.ro. Cat despre atmosfera de la competitia desfasurata la sud de Dunăre: „Atmosfera a fost frumoasa, insa putin cam ciudata. La start, desi au fost 170 de persoane, aveai impresia ca pleci intr-un antrenament. S-a dat startul pe modul silentios. La finish, deși pe traseu punctele de hidratare erau foarte generoase, am primit doar o sticlă de apa. Traseul a fost foarte frumos. E un concurs bine gandit. Am avut parte de vreme buna. Au fost multe sectiuni tehnice”, ne-a povestit Daniel Antonaru.

Daniel Antonaru, „specializat” pe distanțe lungi, se pregateste pentru Campionatul Mondial de Alergare de 24 de ore, Franta, Albi,

Mondialul se desfasoara in perioada 26-27 octombrie. Antonaru a obtinut calificarea la CM din Franța in urma evoluției de la sfarsitul lunii mai. Atunci a alergat 233,23 de klometri, la S24H, la Timișoara.

Daniel Antonaru spune ca aleargă „de cand se stie”, insă la cursele „ultra” a trecut de abia de anul trecut. Atunci a alergat pentru prima dată 12 ore, tot la Timișoara, un oraș care pare ca-i prieste. Cand nu alearga pe distante lungi, iși face datoria de parinte. Este casatorit si tata a doi copii. Antonaru, de profesie jurist, locuieste la malul marii, in Constanta. Lucreaza la un magazin de piese auto. Anul acesta a infiintat si Clubul Sportiv UltraRun.

Autor: Dan Oancia

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE