Ce se intampla cu competitiile Spartan Race din acest an. Deciziile organizatorilor.

200

2 concursuri Spartan Race sunt programate in Romania in acest an. Ar urma sa se desfasoare la Cheile Gradistei (23 – 24 mai) si la Alba Iulia (25-26 iulie). Este al treilea an consecutiv cand in tara noastra mii de concurenti sunt asteptati sa participe la cea mai renumita cursa cu obstacole din lume. aimx.ro a discutat cu Lorand Ilyes, cel care a adus si a dezvoltat acest brand in Romania, despre strategia pe care o are in contextul epidemiei de coronavirus.

Lorand Ilyes: „Suntem convinsi ca situatia actuala trebuie sa o percepem ca un moment al resetarii”

aimx.ro : Ce se intampla cu concursurile Spartan din Romania, avand in vedere situatia actuala? Aveti variante de back-up, ca date, pentru acest an?

Lorand Ilyes: Noi inca speram ca situatia actuala nu va afecta niciunul dintre evenimentele noastre din Romania, care sunt programate pe datele de 23-24 mai (Cheile Gradistei) si 25-26 iulie (Alba Iulia).  Cu totii suntem acum intr-o situatie pe care cred ca nu am mai intalnit-o de la revolutie incoace sau chiar mai mult. Suntem constienti ca se poate intampla orice, de aceea momentan lucram si la cateva planuri de rezerva. In cel mai rau caz putem vorbi despre o amanare a evenimentelor, luand cateva masuri care sa fie benefice atat pentru participantii deja inscrisi, ca sa nu isi piarda banii platiti, cat si pentru companie, ca sa putem supravietui  pe piata. Romania face parte din seria curselor Europa Centrală, deci in cazul unor amanari vom fi nevoiti sa avem in vedere celelalte curse din regiune, dar si multi alti factori care pot influenta reprogramarea evenimentelor. Nu as putea spune deocamdata nicio data posibila in acest caz.

Suntem convinsi ca situatia actuala trebuie sa o percepem ca un moment al resetarii, un moment al constientizarii in care ne putem da seama de importanta reala a valorilor umane care sunt fundamentale si necesare pentru existenta societatii. Printre ele as puncta responsabilitatea, compasiunea, respectul, toleranta, etc.. Evenimentele Spartan se bazeaza pe aceste valori. Noi am promovat mereu aceste valori fundamentale. Actiunile noastre se axeaza pe constientizarea acestor valori si exercitarea in randul comunitatilor noastre. Este bine sa invatam mereu din perioadele acestea mai grele, sa le folosim ca o experianta, din care putem sa construim ceva mai frumos in viitor!

Cei care au fost la cursele Spartan percep foarte repede asemanarea dintre perioada actuala si acele momente grele din cursa, cand poate erau disperati, fara o viziune clara despre cum vor trece de acele momente dificile, de acele obstacole nemaiintalnite, dar cu determinare si cu o atitudine pozitiva, poate cu un mic ajutor din partea celorlalti, se poate orice! „

Lorand Ilyes, organizator Spartan Race

La Cheile Gradistei s-ar putea organiza si prima cursa de alergare montana din Europa in cadrul unui eveniment Spartan Race

aimx.ro: Raman deschise inscrierile?

Incercam sa pastram planul normal de pregatire al curselor, de aceea nu am inchis inscrierile, dar desigur am luat masura de a amana marirea preturilor cu o luna.

Consideram ca avem lucruri mult mai importante de facut in aceasta perioada, decat sa ne focusam pe inscrieri. Inainte de toate trebuie sa avem grija de sanatatea noastra si de a celor din jurul nostru.

Taxele de inscrieri pentru cursele din Cheile Gradistei raman neschimbate pana in data de 17 aprilie, iar pentru Alba Iulia pana in data de 19 aprilie.

Mai mult ca atat planificam sa dechidem inscrierile pentru cursele de alergare fara obstacole (Spartan Trail), care se pare ca dupa amanarea curselor din Franta, poate deveni primul eveniment de acest gen din Europa.

aimx.ro: Ce metode de antrenament recomandati spartanilor in aceasta perioada?

Din primele momente am perceput gravitatea situatiei si toate Training Groupurile Spartan din tara au incetat antrenamentele de grup atat indoor cat si outdoor. Cu postari repetate pe retelele de socializare indemnam incontinuu comunitatea noastra sa fim responsabili, precauti si calmi in aceasta perioada, si sa respectam toate recomandarile autoritatilor.

In acelasi timp fiind constienti de importanta activitatilor fizice si psihice, ne-am adaptat foarte repede la situatia actuala si majoritatea Training Groupurilor Spartan tin antrenamente online, adica prin materiale video realizate de catre antrenori cu diferite exercitii care pot fi realizate acasa.  

In fiecare zi apar astfel de materiale video atat pe pagina principala de facebook Spartan cat si pe paginile Training Groupurilor din Romania, pe care le distribuim si noi:

Spartan International: https://www.facebook.com/Spartan/

Spartan Training Group Galati: https://bit.ly/3934AoD

Spartan Training Group Constanta: https://bit.ly/2QxsJxo

Spartan Training Group Baia Mare: https://bit.ly/3dcrVrp

Spartan Race Romania: https://www.facebook.com/SpartanRaceRomania/

Cu totii speram ca in cel mai scurt timp putem reveni la activitatile noastre normale, iar chiar si cu pretul acestor incercari grele, vom avea mintile mult mai focusate pe valorile noastre reale. AROO!!!

Tot pe aimx.ro poti citi si despre marsaluitorul Gabriel Milosi si ultimele sale rezultate, aici !!!

Autor: Vlad Lucian Arhire