Guinness Book: cea mai grea femeie care a alergat un maraton!

464

Jennifer Smith a stabilit un record putin mai diferit. Americanca are o greutate de 157 de kilograme. A intrat in Guinness Book ca fiind cea mai grea femeie care termina vreodata un maraton, 41.195 km. Recordul anterior fusese stabilit în anul 2017, de o femeie care cantărea 131 de kilograme.

Jennifer Smith a stabilit un record de Guinness Book la Maratonul Clinton, care are loc in statul american Iowa

In urma cu sase ani, in 2013, Jennifer Smith a fost aproape de a-si pierde un picior intr-un accident rutier. A fost un moment de cumpana, in urma caruia si-a propus sa participe la curse de alergare, insa a fost foarte dificil pentru o persoana care
cantareste atat de multe kilograme.
Cand m-am pus din nou pe picioare si am inceput sa merg, mi-am pus ca obiectiv sa alerg 5 kilometri. Am fost extrem de frustrata ca nu puteam gasi un tricou destul de mare care sa mi se potriveasca”, povesteste Jennifer Smith. Apoi, cu pasi mici si antrenamente saptamanale au inceput, usor, sa fie vizibile imbunatatiri. „Am inceput sa ma simt tot mai bine. Am gasit mai multa energie si m-am simtit pregatita sa-mi depasesc limitele”, povesteste americanca.

42 de kilometri in 12 ore

Totusi, inainte de a intra in Cartea Recordurilor ca fiind cea mai grea femeie care termina un maraton, Jennifer Smith nu alergase mai mult de 13 kilometri. Si-a pus, totusi, ca obiectiv, sa termine distanta in jumatate de zi: „M-am gandit ca trebuie să transmit un mesaj. Nu doar sa stabilesc un record, dar in special sa le transmit oamenilor ca-si pot impinge limitele, sa nu renunte niciodata. Ca pot realiza orice isi pun in minte”.
Pe tot parcursul cursei, Jennifer Smith a fost incurajata de familia sa si a reusit sa termine cursa in 11 ore și 50 de minute. Dupa această „isprava” Jennifer Smith nu vrea sa se opreasca aici. Isi propune ca anul viitor sa termine o cursa de 50 de
kilometri.

Credit Photo: 1130 WDFN